Novosti

Stiže nam konferencija KulenDayz na novoj lokaciji!

KulenDayz 2019

Bliži nam se početak rujna što znači da nam stiže najveća IT regionalna konferencija pod nazivom KulenDayz – IT Innovation Conference. Konferencija se ove godine seli na novu lokaciju u osječku Tvrđu, a sudionici će od 06.09. do 08.09. u prostorijama Rektorata i Kazamata moći sudjelovati na pravoj informatičkoj poslastici.
U subotu dizajnerski track otvara naš dragi kolega Marko Briševac koji priprema predavanje na temu “How to measure the value of design work”.

Pročitaj više

U intervju s pobjednicom Marinom Kardum saznajte kako je bilo na kolegiju E-trgovina na kojem smo održali seminarsku nastavu

Već drugu godinu zaredom surađujemo s Ekonomskim fakultetom u Osijeku na kolegiju E-trgovina čiji je nositelj izv.prof.dr.sc. Antun Biloš. Zaposlenici Inchooa u sklopu kolegija vode seminarsku nastavu gdje pripremaju stručna predavanja i zadatke za studente. Cilj ove suradnje je da se studentima kroz praktične primjere upotpuni njihovo teorijsko znanje stečeno na fakultetu.

Pročitaj više

Završila je PHP akademija; odabrali smo šest najboljih kandidata koji će pohađati drugi dio edukacije

PHP akademija

U utorak, 22. veljače službeno je završila druga PHP akademija u organizaciji Inchooa i HGK Osijek u sklopu projekta Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja – PARTNER NET II.

U odnosu na prethodnu akademiju koju smo organizirali za studente, ova je bila namijenjena nezaposlenim osobama i izvanrednim studentima. Prijavilo se 128 osoba, a evaluacija nije bila jednostavna. Velik je izazov bio odabrati najboljih 20 kandidata, a glavni kriterij u odabiru nam je bilo prethodno znanje i razina motiviranosti koju su kandidati pokazali kroz prijave i kratke intervjue. Motiviranosti nije nedostajalo, a kandidati su nam pokazali koliko su spremni na učenje i koliko je jaka njihova želja za promjenom. Još jednom smo si dokazali da volje i želje za učenjem u Osijeku ima, samo je potrebno mladim ljudima dati priliku.

Pročitaj više

U intervju s Inchoo mentorima saznajte tko su osobe koje sudjeluju u procesu zapošljavanja i edukacije novih zaposlenika

Inchoo mentori

Gotovo sve tvrtke koje posluju u informatičkom sektoru imaju izazove vezane uz privlačenje novih zaposlenika. Posao se širi, a potrebe za developerima su sve veće. Naš natječaj za PHP developera nije se zatvorio gotovo 4 godine i u neprestanoj smo potrazi za novim zaposlenicima. Svjesni smo da je za daljnje širenje poslovanja potrebno ulagati određene napore u privlačenje i educiranje novog talenta.

Kako bismo si olakšali taj zadatak, u studenom prošle godine smo u Inchoou uveli poziciju backend i frontend mentora. Oni su developeri koji sudjeluju u aktivnostima koje nisu vezane samo uz programiranje. Njihova uloga je educirati novog zaposlenika i pripremiti ga za produkciju, sudjelovati u aktivnostima informatičke zajednice, mentorirati praktikante i sudjelovati u selekciji kandidata koji se prijave za posao.

Pročitaj više

Kako smo redizajnirali i migrirali web trgovinu Europa 92 na Magento 2

Inchoo portfolio Europa 92

Izradom nove web trgovine za Europu 92, dodatno smo kupcima olakšali pristup najkvalitetnijim svjetskim brendovima jeansa! Europa 92 oduvijek je bila puno više od samo modne trgovine – ona je mjesto gdje je u fokusu kupac, njegovo uzbuđenje i zadovoljstvo. Kada uđete u fizičku trgovinu, njihovi jeans eksperti su tu kako bi vam pružili jedinstveno iskustvo kupovine tako što će vam kroz vrhunsku uslugu olakšati odabir i kupovinu. Sav taj ugođaj oko usluge i iskustva kupovine, prenijeli smo na novu, redizajniranu online verziju Europe 92.

Pročitaj više

Zapošljavamo Office Managera!

Office Manager posao Inchoo

Pružit ćemo ti ugodno i poticajno radno okruženje; mjesto gdje će se tvoj glas čuti, a svaka tvoja ideja rado razmotriti. Uz to, surađivat ćeš s kolegama iz raznih odjela od kojih ćeš moći učiti, ali koji će rado učiti i od tebe.

Pročitaj više

Želiš naučiti PHP? Inchoo pokreće PHP akademiju za nezaposlene osobe!

PHP Akademija 2019. - Inchoo

Situacija je takva kakva je, trenutno si nezaposlen i u potrazi za poslom. IT sektor ti se čini kao područje u kojem se vidiš. Razmišljaš što te privlači i dolaziš do ideje da je to web development. Internet je pun informacija o web developmentu, do online tečajeva dođeš kroz nekoliko klikova, razni vodiči iskaču sa svih strana… I ok, prošao si neke od tih materijala, rekao bi za sebe kako poznaješ osnove. No tu proces tvog učenja prestaje ići glatko.

Postaje ti jasno kako trebaš pomoć u svojoj misiji da postaneš web programer. Treba ti netko tko će te uputiti u detalje u programiranju, predložiti u kojem smjeru se dalje educirati. Možda i ukazati na propuste u trenutnom znanju i ohrabriti te za dalje.

Tu nastupamo mi, s PHP akademijom!

Pročitaj više

Želiš biti PHP developer u Inchoou, a ne znaš od kuda krenuti učiti i koja razina znanja ti je potrebna? Onda će ti dobro doći ovaj vodič!

PHP vodič Inchoo posao backend developer

Inchoo pruža potpunu uslugu stvaranja eCommerce rješenja, od dizajna, izrade i optimizacije postojeće web trgovine do migracije na drugu platformu ili stvaranja nove trgovine od samog početka. U tom poslu smo već 10 godina te iza sebe imamo 450 projekata s više od 150 klijenata iz 50 zemalja.

Trenutno brojimo 50-ak zaposlenika, od kojih su velik broj PHP developeri.

Pročitaj više

Inchoo – pravo mjesto za ljetnu praksu!

Praktikanti

Ljeto – godišnje doba koje čeka svaki uzoran, manje uzoran, ali i onaj student kojemu je ostalo svih 57 ispita. Neki ga odluče iskoristiti za odmor ili sezonski rad u sve više popularnoj Americi ili na obalama Lijepe naše. Oni manje sretni rješavaju ranije spomenutih 57 ispita, a tek je nekolicina onih studenata koji se odluče svoje znanje usavršavati na stručnim praksama u vrućim ljetnim danima.

Pročitaj više

Posjetili smo Tjedan Karijera na FOI-ju

Već sedmu godinu za redom, Varaždin sredinom listopada okuplja informatičke tvrtke koje su u potrazi za novim zaposlenicima. Centar za podršku studentima i razvoj karijera FOI, organizira događaj pod nazivom Tjedan karijera, a zbog raznolikog sadržaja s FOI-
ja, izlaze zadovoljni studenti i poslodavci. Naša vesela delegacija sastojala se od Borisa Kosa, Brune Mitrovića, Maje Kardum i Zrinke Antolović.

Pročitaj više