NOVOSTI

Lansirali smo Hajduk Web Shop!

Magento
Lucija Majstrović

Staro misto – Novo iskustvo

Dok naš klijent slavi svoj 113. rođendan, s ponosom najavljujemo lansiranje novog Magento 2 projekta – Hajduk Web Shopa. Bila nam je izuzetna čast raditi na ovom projektu s klubom koji ima najdulju tradiciju i najveći broj navijača u Hrvatskoj.

Kad smo s Hajdukom krajem ljeta dogavarali projekt, postavili smo sljedeće ciljeve:

 • osigurati stabilnost rješenja i predvidljivost funkcioniranja
 • poboljšanje korisničkog iskustva kroz poboljšanu navigaciju, unaprijeđenu pretragu, praktičnije povezivanje s Hajduk članstvom
 • vizualno osvježenje
 • kvalitetnija analitika posjećenosti
 • veće mogućnosti upravljanja sadržajem za administratore web trgovine.

Svakako je važno unutar ovog projekta istaknuti dizajn, koji smo osvježili na način da bude jedinstven Hajduku i dosljedan ostalim kanalima kluba. Posebno smo se posvetili mogućnostima personalizacije proizvoda, poput dresova, na koje je moguće ispisati vlastito ime, željeni broj te dodavati logotipe klupskih sponzora. Time smo navijačima omogućili kombiniranje razine personalizacije s autentičnim elementima dresa aktivne sezone.


Vjerujemo kako smo Hajduku osigurali unaprijeđeno rješenje koje će odgovoriti na rastuće potrebe sve brojnijih vjernih kupaca. O ovom projektu iznio je svoje mišljenje i naš CEO, Tomislav Bilić.

Za mene je ova online trgovina puno više od projekta. Rođen sam dan nakon što je Hajduk osvojio zadnji naslov prvaka Jugoslavije. Moj otac, unatoč protivljenju majke, je bio na Koševu 1979 na toj ključnoj utakmici za prvenstvo. Čuo je da sam došao na svijet kad je izašao iz vlaka s Hajdukovim šalom. Sad, koje desetljeće kasnije, sretan sam i ponosan što sam sa svojim timom doprinio da klub napravi stepenicu više u eCommerce poslovanju.

Tomislav Bilić, CEO

Magento 2 & Hyvä Frontend

S tehničke strane, ovaj je projekt zanimljiv iz još jednog razloga – on je naša prva Magento 2 online trgovina koja je lansirana na Hyvä frontend temi.
Magento kao eCommerce platforma postoji na tržištu preko 15 godina. Magento 2 verzija, koja je predstavljena 2016. godine, donijela je brojne inovacije, ali je frontend development ostao Ahilova peta Magentoa i izvor nezadovoljstva za mnoge frontendaše. Sva dosadašnja rješenja i pokušaji da se frontend pojednostavi pokazali su se polovičnim sve do pojave Hyva teme.

Hyva donosi značajna poboljšanja u nekoliko područja:

 • jednostavnost
 • bolje performance online trgovine
 • veća brzina izrade
 • korištenje modernijih tehnologija.

Ovaj potpuno novi pristup je donio novu energiju svima koji rade ili koriste Magento. Kako bismo to potvrdili, zamolili smo našeg Frontend developera, Igora Tikvića, da s nama podijeli nekoliko riječi o svom iskustvu u radu s Hyvom.

Rad s Hyva temom mi je potvrdio kako frontend development na Magento projektima može biti znatno jednostavniji, brži i zabavniji u odnosu na postojeće rješenje. Hyva nam je pokazala kako uvesti nove, moderne tehnologije kao što su Alpine.js i Tailwind u jednu robusnu eCommerce platformu. Ukratko,  vjerujem da je Hyva tema budućnost frontend developmenta na Magentu.

Igor Tikvić, Frontend developer

Hajdukchoo Popust

S obzirom na to da projekt lansiramo na Hajdukov rođendan, odlučili smo obilježiti ovaj poseban dan s klubom i njegovim vjernim navijačima. Stoga smo osigurali 100 promotivnih kodova s popustom od 10 eura na ukupan iznos kupovine. Kako bi se popust ostvario, u potrebno je:

 • biti registriran kupac Web Shopa
 • u košarici imati jedan zeleni ili tirkizni proizvod, boje koje simboliziraju Inchoo
 • u košarici unijeti promotivni kod “Hajdukchoo” u boxu gdje piše: “Iskoristi kupon za popust”

Čestitamo Hajduku na prekjučerašnjoj pobjedi i želimo sve najbolje povodom 113. rođendana! Pozivamo vas da istražite Hajdukovu web trgovinu i iskoristite rođendanski promotivni kod dok traje.

Komentar

 1. Michael 14 veljače, 2024 at 6:29 pm

  Želim članstvo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)