Zaštita osobnih podataka

1. Izjava o zaštiti osobnih podataka

Vaša privatnost nam je važna i želimo da se pri posjeti našim stranicama osjećate sigurno. U nastavku Vas informiramo o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava. Našoj izjavi o zaštiti osobnih podataka možete pristupiti i ispisati je u svakom trenutku putem poveznice Zaštita podataka koja se nalazi na dnu naše web stranice.

Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

Inchoo.hr koristi tzv. “kolačiće” (eng. cookies). U tekstu u nastavku možete saznati više o kolačićima, kako ih koristimo i kako ih možete kontrolirati.

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s našom obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu kolačića, molimo onemogućite ih prateći upute u dijelu ovog dokumenta u kojem opisujemo opt-out proces, kako bi se kolačići s ove web stranice prestali pohranjivati na vaš uređaj.

2. Svrhe i pravna osnova obrade podataka

Tijekom vašeg posjeta web stranici inchoo.hr prikupljamo podatke koje koristimo kako bismo poboljšali svoju stranicu i vaše korisničko iskustvo te u svrhe vlastitog marketinga. Podatke ne prosljeđujemo. Također, sve ostale informacije koje nam dobrovoljno pružite na našoj stranici za kontakt ili komentiranjem na naše članke su sigurne.

Obrada se izvodi u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima.

3. Osnovni konteksti u kojima se izvodi obrada

Centralna baza osoba koje su nas kontaktirale preko web stranice

Kolačići i web analitika

Izravni marketing

4. Centralna baza osoba koje su nas kontaktirale preko web stranice

Vaše osobne podatke pohranjujemo u našoj centralnoj bazi kada postavite neki upit, zatražite ponudu ili se uključite u određene aktivnosti na našoj stranici, kao što je pretplata na newsletter, objava komentara na članak, prijava na radionicu ili konferenciju koju organiziramo. Ovisno o vrsti aktivnosti, najčešće s nama dijelite informacije kao što su ime, prezime, mail adresa, telefonski broj ili neka druga vrsta kontakta.

Ove podatke obrađujemo po potrebi u svrhu sklapanja ili izvršenja ugovora s Vama i ispunjenja Vaših ostalih zahtjeva. Podaci se također obrađuju na temelju naših legitimnih interesa za poboljšanje poslovanja, prema uputama objašnjenima u daljnjem tekstu.Podaci su dostupni samo onim djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla.

Za pripremu i sklapanje ugovora potrebni su minimalno Vaše ime, prezime i službena adresa, kako bismo Vas mogli identificirati. Ukoliko uplatu vršite putem kartice, vaše bankovne podatke obrađujemo na siguran i povjerljiv način pomoću modula za naplatu karticama – PayWay.

Kako bismo ostvarili svoja potraživanja prema bankama (izdavateljima kartica), nakon uspješno izvedene transakcije, od WSpay™ i PayWay platformi dobivamo sljedeće podatke: ime i prezime posjednika kartice, adresu i kontakt broj posjednika kartice, email, IP adresu, vrstu kreditne kartice (Maestro, Visa, itd.), oznaku izdavatelja kartice (banke) preko koje se izvršila transakcija, broj rata za autoriziranu transakciju, maskirani broj kartice s kojom je izvršeno plaćanje, oznaku pripada li kartica izdavatelju kartice preko kojeg se obavljala autorizacija i broj autorizacije.

5. Kolačići i web analitika

Na našoj web stranici upotrebljavamo nužne i funkcionalne kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se analitičkim kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga te se koristimo marketinškim kolačićima u svrhu korištenja ponovnog marketinga na prikazivačkim mrežama te oglašavanju na društvenim mrežama.

Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics. Sukladno ugovoru s nama, Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i djeluje kao izvršitelj obrade isključivo po našem nalogu. Sukladno svom članstvu u tzv. Štitu privatnosti (“Privacy Shield”) programu suradnje između Europske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država (SAD-a), Google poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka. Davatelj usluge je:

Google LLC

1600 Amphitheatre Pkwy

Mountain View, California 94043, USA

Više informacija o “Privacy Shield” programu možete pronaći na stranicama Agencije za zaštitu podataka.

6. Kojim kolačićima se koristimo i u koje svrhe

Na našoj web stranici upotrebljavamo nužne i funkcionalne kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se analitičkim kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga te marketinškim kolačićima u svrhu korištenja ponovnog marketinga na prikazivačkim mrežama te oglašavanje na društvenim mrežama.

7. Kako možete upravljati kolačićima

U Vašim internet preglednicima možete brisati kolačiće i upravljati općim postavkama spremanja kolačića, ovdje pronađite poveznice na upute popularnih preglednika Firefox, Chrome, Safari.

Ako želite upravljati kolačićima s naše web stranice, možete isključiti analitičke kolačiće, a ako ne želite prihvatiti kolačiće trećih strana koji se postavljaju na nekoliko naših stranica to napravite klikom na “Samo nužni kolačići”.

Brisanje i upravljanje u postavkama preglednika

Većina web preglednika omogućava potpunu zabranu kolačića ili zabranu kolačića trećih strana. Ako u vašem pregledniku zabranite sve kolačiće, mnoge stranice koje posjetite na internetu neće adekvatno funkcionirati pa tako ni naše. Zabranom kolačića trećih strana povećavate zaštitu od praćenja na internetu, pritom je moguće ograničavanje dostupnosti i kvalitete vanjskih sadržaja, no na našoj web stranici neće biti razlike.

Web analitika domene .inchoo.hr i opt-out mogućnost

Analitički kolačići i web analitika, odnosno statistički izvještaji koje nam omogućuju, pomažu nam kako bismo naše stranice i sadržaje učinili kvalitetnijim. Ako se iz nekog razloga protivite uporabi naših kolačića u ove svrhe, možete ovdje isključiti tu vrstu kolačića i obrisat ćemo ih te ih više nećemo spremati na Vašem uređaju dok ih ovdje ponovo ne uključite.

(checkbox) Trenutno se analitički kolačići domene .inchoo.hr spremaju na Vašem uređaju? Isključite ih ovdje ako želite.

8. Izravni marketing i Inchoo

Izravni marketing je oblik informiranja i oglašavanja kojim se obraćamo direktno našoj užoj i široj javnosti raznim kanalima, npr. poštom ili e-poštom, kao i potencijalnom klijentu koji je prethodno iskazao interes za naše proizvode ili usluge. Koristimo se podacima koje ste podijelili s nama u sklopu ranije suradnje ili koje ste nam sami dali kako biste primali naše newslettere.

Obradu Vaših podataka u svrhe izravnog marketinga temeljimo na našem legitimnom poslovnom interesu, sve kako je objašnjeno dalje u tekstu.

U sklopu izravnog marketinga, informacije Vam šaljemo u sljedeće svrhe i sljedećim kanalima:

Svim našim pretplatnicima inchoo.hr newslettera, šaljemo obavijesti o otvaranju natječaja za posao, informacijama o uslugama koje nudimo, novostima iz tvrtke ili pozivamo na radionice i konferencije koje organiziramo.

Podaci o Vašem e-mailu, te imenu i prezimenu na koje šaljemo newsletter, dobili smo od Vas kada ste ispunili newsletter formu na našoj web stranici ili prilikom sudjelovanja na nekoj od radionica, predavanja ili konferencija koje smo organizirali. U bilo kojem trenutku možete prigovoriti na obradu Vaših osobnih podataka u ove svrhe, odnosno otkazati primanje našeg newslettera na načine opisane u nastavku.

U svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu Vaših podataka za pojedini ili sve kanale našeg izravnog marketinga. Prigovor se može istaknuti na način opisan niže u i . Dodatno, prigovor na dobivanje newslettera možete u svakom trenutku uputiti klikom na poveznicu za odjavu u bilo kojem newsletteru.

Za isporuke newslettera, kao i za upravljanje listama primatelja i evidenciju prigovora (tj. odjava), Inchoo koristi Mailchimp platformu i usluge društva “The Rocket Science Group, LLC” iz SAD-a, koje je sukladno ugovoru s Inchooom izvršitelj obrade te postupa isključivo po našem nalogu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka sukladno svom članstvu u “Privacy Shield” programu suradnje između EU i SAD-a.

Davatelj usluge je:

The Rocket Science Group LLC

675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 500

Atlanta, Georgia 30308, USA

Više informacija o “Privacy Shield” programu možete pronaći na stranicama Agencije za zaštitu osobnih podataka.

9. Vanjske poveznice i kolačići

Korištenjem vanjskih poveznica na našim internet stranicama, npr. društvene mreže ili YouTube, bit ćete preusmjereni na vanjske domene koje mogu koristiti kolačiće, na što nemamo utjecaja. Podatke prikupljene uz pomoć kolačića i sličnih tehnologija na tim domenama ne dobivamo od njihovih vlasnika ili upravitelja.

Za više informacija o korištenim kolačićima i mogućnostima upravljanja, molimo provjerite izjave i pravila o kolačićima na posjećenim domenama.

10. Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Vaše podatke čuvamo dok postoji svrha za čuvanje i obradu:

Ugovorna dokumentacija (knjigovodstvene isprave): 11 godina (propisi o računovodstvu)

Osobni podaci uneseni u obrazac za komentare: 10 godina

Upiti u sklopu potencijalne poslovne suradnje i podrške te naših usluga: 10 godina

Upiti u sklopu pružanja informacija o odrađivanju prakse, pohađanja i sudjelovanjima na našim edukacijama te upiti vezani uz posao: 5 godina

Ako za neku vrstu podataka, koji su potrebni za izvršenje kupoprodajnog ugovora, postoji porezna obveza, razdoblje čuvanja se proširuje na 10 godina sukladno poreznim propisima i u tom razdoblju obrada tih podataka je ograničena.

Ukoliko se isti podaci upotrebljavaju u različitu svrhu, čuvamo ih do isteka kasnijeg roka čuvanja; međutim, prestajemo ih upotrebljavati za druge svrhe za koje je (kraći) rok čuvanja istekao. Nakon isteka razdoblja čuvanja podataka, Vaši podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju (a anonimizirani podaci se mogu zadržati) ili se brišu / uništavaju na siguran način.

11. Prava ispitanika

Vezano za prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka, osiguravamo Vam sljedeća prava:

Pravo na pristup

Pravo na ispravak

Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)

Pravo na ograničenje obrade

Pravo na prenosivost podataka

Prava na prigovor

Pravo na pristup

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na Vas te, ako se takvi osobni podaci obrađuju, imate pravo na pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima ili kategorijama primatelja osobnih podataka, razdoblju u kojem će osobni podaci biti pohranjeni, informacije o Vašim pravima i izvorima podataka ako nisu prikupljeni od Vas.

Ako se Vaši podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o odgovarajućim zaštitnim mjerama.

Kad je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

Pravo na ispravak

Imate pravo ishoditi od nas ispravak netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose, a koji smo dužni provesti bez nepotrebnog odgađanja. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)

Imate pravo ishoditi od nas brisanje osobnih podataka koji se na Vas odnose, bez nepotrebnog odgađanja, ako ne postoji zakonit razlog za daljnju obradu tih podataka s naše strane (primjerice, ako podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su obrađivani). Ako takav zakonit razlog ipak postoji, o tome ćemo Vas detaljno informirati u sklopu odgovora na Vaš zahtjev za brisanjem.

Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo ishoditi od nas ograničenje obrade Vaših osobnih podataka u sljedećim situacijama: ako osporavate točnost; ako obrada nije zakonita, a protivite se brisanju; ako ih tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva, a nama nisu potrebni za obradu; ako ste uložili prigovor vezano za obradu Vaših osobnih podataka i čekate potvrdu.

Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo podatke koji se odnose na Vas i koje ste nam pružili zaprimiti u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu i prenijeti ih drugom pružatelju usluga tj. voditelju obrade podataka, ako su ispunjeni sljedeći uvjeti: obrada se temelji na Vašoj privoli ili na ugovoru i uz to se provodi automatiziranim putem.

Prilikom ostvarivanja svojih prava na prenosivost podataka imate pravo na izravni prijenos podataka od nas drugom voditelju obrade ako je to tehnički izvedivo.

Pravo na prigovor

Ako se obrada Vaših osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na takvu obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj se obrada odnosi na Vaše podatke. Ako uložite takav prigovor

  • vezano za izravni marketing – nećemo dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga;
  • vezano za druge slučajeve legitimnog interesa – nećemo dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu na koju se prigovor odnosi, osim u slučaju da dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze Vaše interese, prava i slobode ili ako je to potrebno radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane naših pravnih zahtjeva

12. Kontakti: kako možete ostvarivati svoja prava

Inchoo d.o.o.

Trg slobode 6

31000 Osijek

Tel: 031 200 729

E-pošta: gdpr@inchoo.net

Kao korisnik naših usluga i posjetitelj naše web stranice, imate pravo dobiti informacije o postupanju s Vašim osobnim podacima i uputiti zahtjeve za ostvarenje Vaših prava.

Za osnovne informacije, ispravke ili neka druga pitanja u vezi Vaših osobnih podataka možete nas kontaktirati telefonom ili e-poštom na gdpr@inchoo.net.

Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

Svoja prava možete ostvarivati i putem pritužbe nadzornom tijelu u svezi s obradom Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj, to je Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10 000 Zagreb, na čijim stranicama možete pronaći dodatne informacije o načinu kontaktiranja.

13. Dopune i izmjene

Ova izjava o zaštiti podataka može se povremeno mijenjati kako bismo je uskladili sa stvarnim stanjem i zakonskim propisima. U slučaju značajnijih izmjena, poduzet ćemo odgovarajuće mjere da Vas pravovremeno i na primjeren način obavijestimo o svim takvim dopunama i izmjenama.

Datum zadnje izmjene: 16.8.2021.