NOVOSTI

Ovoga ljeta imamo studentsku dizajn praksu!

Edukacije
Sara Branković
Na praksi u Inchoou čeka te prilika da proširiš svoje znanje o dizajnu, savladaš nove alate i tehnike te naučiš kako dizajnirati s obzirom na potrebe i ponašanje korisnika.
Ako misliš da možeš izaći iz okvira i naučiti kako dizajn može biti moćan alat za rješavanje problema i stvaranje inovativnih rješenja, onda je ovo prava prilika za tebe.

Pridruži nam se ovoga ljeta i postani dio kreativnog tima koji će ti pokazati kako dizajn nije samo način kako nešto prikazati vizualno atraktivnim, nego kako dizajn značajno unapređuje korisničko iskustvo kroz pažljivo osmišljena rješenja.

Kako će izgledati praksa?

S mentorom ćeš se dogovoriti za termin prakse koji vam odgovara i 20 radnih dana ćeš dolaziti kod nas u ured. Naučit ćeš kako se radi u timovima te kako se planiraju, komuniciraju i realiziraju veliki projekti. Na raspolaganju ćeš imati mentora sa dugogodišnjim iskustvom educiranja i rada u dizajnu. Prvo ćeš proći teorijski edukativni dio koji ćeš onda moći primjeniti u praktičnom dijelu.

Što tražimo od kandidata?

 • Iskusno korištenje Figme, a poželjno je i poznavanje Illustratora i Photoshopa
 • Analitičko razmišljanje – što, kako i zašto nešto funkcionira
 • Oko za detalje
 • Želja za učenjem

Što te dodatno diže na rang ljestvici kandidata za praksu?

 • Imaš iskustva u dizajnu responsive web stranica
 • Znaš ilustrirati
 • Poznaješ osnove HTML-a, CSS-a i JavaScript-a

Što ti Inchoo nudi?

 • 20 radnih dana prakse
 • Opuštena atmosferu uz kolege zaljubljenike u svoje područje rada
 • Rad s vrhunskim kolegama, koje u svakom trenu možeš pitati za pomoć
 • Edukativno znanje koje će ti pomoći savladati početne, ali i napredne, stavke dizana
 • Praktično znanje primjenjivo i u drugim područjima, a ne samo pri izradi web shopova

Što o praksi kaže bivša praktikantica?

“Praksa mi je jako brzo prošla i gotovo svaki dan mi je proletio što znači da mi je bilo jako zanimljivo. Cijeli koncept prakse mi se jako svidio i vjerujem da će mi koristiti sve što sam naučila u daljnjem obrazovanju.

Atmosfera u uredu je bila super i svi zaposlenici su prijateljski raspoloženi. Veliki plus mi je bio veseli i simpatični interijer Inchooa u kojem je ugodno raditi.

Studentima bih preporučila da skupe hrabrosti ako je nemaju i da se svakako prijave za iduću ljetnu praksu. Na praksi je najvažnija motivacija i volja za radom, a mogu očekivati da će puno raditi, ali i puno toga naučiti.”

Tomislava Konjevod, dizajn praktikantica

Kako se prijaviti?

Ispuni prijavnicu i prijavi se za praksu, prijave primamo do 11.7.2024. Nakon završetka natječaja, javiti ćemo ti se sa povratnom informacijom na prijavu i, ovisno o tome kakva je bila, pozvati te na razgovor.

Uz svoju prijavu priloži:

 • Motivacijsko pismo – tko si ti, što te motiviralo da se prijaviš, koje kompetencije trenutno posjeduješ, i slično.
 • Portfolio – radovi ne moraju biti profesionalni, mogu biti i radovi koje si radio/la za sebe, prijatelje ili kolegij na fakultetu. Dovoljno je priložiti 2-3 rada koje smatraš važnim te opisati probleme koje si rješavao/la u njima. Sve radove stavi u jedan PDF.

Nisi spreman/na za praksu, ali te zanima svijet dizajna korisničkog iskustva i sučelja, a ne znaš odakle krenuti? Pogledaj naš UX/UI Starter Kit – Vodič kroz svijet korisničkog iskustva i sučelja.

Za sva pitanja nam se slobodno obrati putem maila praksa@inchoo.net.

Natječaj je završio.

Pošalji nam otvorenu prijavu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)