NOVOSTI

UX/UI Design Starter Kit – Vodič kroz svijet korisničkog iskustva i sučelja

Web dizajn
Vedrana Mataja
Zanima te svijet optimizacije korisničkog iskustva i dizajna korisničkog sučelja? Ne znaš odakle krenuti ili kako se nastaviti razvijati u tom smjeru?
Onda si na pravom mjestu jer smo za tebe pripremili UX/UI Design Starter Kit. Ovaj vodič sadržava popis korisnih smjernica i linkova za sve one koji se žele razvijati u smjeru UX/UI dizajna. Namijenjen je svima koji tek počinju učiti i onima koji već imaju ponešto iskustva.

UX/UI Design u Inchoou

Inchoo je osječka tvrtka s 13 godina iskustva izrade eCommerce rješenja – od dizajna, izrade i optimizacije postojeće online trgovine do migracije na drugu platformu ili stvaranja nove trgovine od samog početka.

Dosad smo radili na više od 500 projekata s više od 150 klijenata iz različitih dijelova svijeta. Za savršeno funkcioniranje svakog dijela projekta brine se 50-ak ljudi od kojih su više od polovice članovi produkcijskih timova – Development, Project Management, Digital Marketing i UX/UI Design.

Uz tehnički izvrstan development i snažan digital marketing, dizajn doživljavamo kao strateški element kojim našu organizaciju činimo drugačijom. Želimo biti organizacija s jakom dizajn kulturom usredotočenom na stvaranje iskustava koja dodaju vrijednost za sve korisnike – klijente, njihove kupce i naše zaposlenike.

S obzirom na broj trenutnih projekata i planirani daljnji rast, uvijek smo u potrazi za pojačanjem svih razina senioriteta u dizajnu koji, zajedno s Digital Marketingom, čini tim Houston. No što je potrebno da bi netko postao UX/UI dizajner u Inchoou? Ne tražimo diplomu, ne gledamo titule ni godine iskustva. Ono što tražimo su znanje, motivacija i želja za daljnjim razvojem, a u tome ti može pomoći vodič koji sad čitaš.

Inchoo Usklađivanje B2B prodaje i marketinga

UX/UI Design Starter Kit

UX/UI dizajner je kreativna osoba s analitičkim umom koja složene probleme rješava u skladu s prepoznatim potrebama. Na projektu radi od samog početka – od analize podataka, planiranja i wireframinga pa sve do izrade vizualnog rješenja, lansiranja, sustavnog praćenja metrika te sugeriranja inkrementalnih promjena za daljnja poboljšanja.

Za razvoj u ovom području potrebno je određeno teorijsko znanje, a zatim puno vježbanja, rada i truda. Pa krenimo!

Poučne knjige:

  • Don Norman: The Design of Everyday Things
  • Steve Krug: Don’t Make Me Think
  • Robert Bringhurst: Elements of Typographic Style

Korisni linkovi za web dizajn:

Potrebni alati:

Što redovito čitati:

Koga pratiti na Twitteru:

Što pratiti na Facebooku:

Gdje se inspirirati?

Ali ja uopće nemam ideju što dizajnirati!

Nema problema! DailyUI, serija dizajn izazova u kojoj dizajniraš pojedine elemente sučelja kao zasebne zadatke, savršena je za sve bez ideje i one koji ne znaju gdje bi počeli.

Svakako predlažemo da se okušaš i u radovima koji pokazuju tvoje poznavanje UX i UI praksi kroz sljedeći zadatak:
  • uzmi web stranicu i napravi bolju verziju iste te stranice
  • obavezno navedi razloge zašto, tj. kako tvoja verzija poboljšava korisničko iskustvo

P.S. Dobro dođe i za popunjavanje portfolija! 🙂

Kako se prijaviti za posao u Inchoou?

Pošalji nam životopis s primjerima radova na posao@inchoo.net. Mi ćemo ti se povratno javiti s osvrtom na prijavu i, ovisno o tome kakva je bila, možda te pozvati na razgovor.

Svi smo nekad bili početnici, stoga znamo koliko truda je potrebno uložiti i koliko frustrirajuće zna biti. Ako zapneš u procesu učenja, slobodno se javi s pitanjem u komentaru ispod članka ili pošalji mail na posao@inchoo.net.

Sretno!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *