NOVOSTI

On-Page SEO strategije za eCommerce poslovanje

eCommerce talk
Lucija Majstrović
U prethodnom članku na temu optimizacije web trgovine za tražilice možeš naučiti nešto više o on-page SEO-u, njegovim elementima i benefitima koje donosi tvom poslovanju. Danas nastavljamo sa konkretnim savjetima kako možeš optimizirati navedene elemente i maksimalno iskoristiti sve prednosti on-page SEO-a. Spremni? Krenimo!

Optimizacija meta tagova

Meta tagovi, kao što su meta naslovi i meta opisi, su vrlo važni elementi on-page SEO-a. Ovi tagovi pružaju informacije o sadržaju tvoje web stranice tražilicama i potencijalnim posjetiteljima. Bitno je optimizirati ih uključivanjem relevantnih ključnih riječi, korištenjem privlačnih poziva na akciju i to na način da se ne prekorači preporučeno ograničenje znakova.

Interno povezivanje

Interno povezivanje odnosi se na povezivanje s drugim stranicama unutar tvoje web stranice. Ono pomaže u navigaciji samom web stranicom i prenosi vrijednost i autoritet s jedne na drugu stranicu. Ideja nije povezivati se na bilo koju stranicu, već je bitno povezivati se na stranice povezane sa sadržajem trenutne stranice.

Struktura URL-ova

Struktura URL-a tvoje web stranice je još jedan važan aspekt on-page SEO-a. Preporučuje se korištenje kratkih, opisnih URL-ova koji uključuju relevantne ključne riječi. Na taj način ćeš olakšati tražilicama razumijevanje sadržaja tvoje web stranice i poboljšati korisničko iskustvo.

Optimizacija naslova

Naslovi (H1, H2, H3, itd.) strukturiraju sadržaj i ističu ključne dijelove na tvojim stranicama. Pravilna uporaba naslova može pomoći tražilicama razumjeti hijerarhiju i važnost tvog sadržaja. Osiguraj da tvoje primarne ključne riječi budu uključene u ove naslove gdje je to prikladno.

Optimizacija slika

Slike mogu poboljšati korisničko iskustvo na tvojoj stranici, ali ako nisu pravilno optimizirane, mogu usporiti vrijeme učitavanja stranice. Koristi opisne nazive datoteka bogate ključnim riječima i alt tagove za slike. Kompresiraj slike kako bi smanjio veličinu datoteke bez žrtvovanja kvalitete, i razmisli o korištenju tehnika sporog učitavanja (lazy loading) kako bi poboljšao brzinu stranice.

Optimizacija za mobilne uređaje

S obzirom na sve veću prisutnost mobilnog pregledavanja, imati web stranicu prilagođenu mobilnim uređajima je ključno. Osiguraj da je tvoja stranica responzivna, odnosno da se prilagođava različitim veličinama ekrana.

Svježina i ažuriranja sadržaja

Tražilice preferiraju web stranice koje redovito ažuriraju svoj sadržaj. Održavanje sadržaja svježim signalizira tražilicama da je tvoja stranica aktivna i relevantna. Planiraj redovita ažuriranja stranica s proizvodima, blog postova i drugog sadržaja kako bi održao dinamičnu web prisutnost.

Schema markup

Schema markup je vrsta mikropodataka koji pomaže tražilicama razumjeti kontekst tvog sadržaja. Implementacija schema markupa za proizvode, recenzije i druge elemente eCommercea može poboljšati tvoje rezultate na tražilicama s isječcima tvog sadržaja, čime se poboljšava CTR.

Sadržaj kreiran od korisnika

Potakni korisnike na kreiranje sadržaja poput recenzija proizvoda i sadržaja koji kreiraju korisnici (user generated content). Ovaj sadržaj može biti bogat relevantnim ključnim riječima i dodaje autentičnost tvojoj stranici. Također pruža svjež sadržaj za indeksiranje tražilicama i može poboljšati stope konverzije izgradnjom povjerenja kod potencijalnih kupaca.

Praćenje i analiza SEO performansi

Redovito praćenje SEO performansi je bitno za razumijevanje onog što funkcionira i identificiranje onog što treba poboljšati. Koristi analitičke alate za praćenje rangiranja, organskog prometa i drugih ključnih metrika. Analiziraj ove podatke kako bi poboljšao svoju on-page SEO strategiju i osigurao da tvoji napori donose željene rezultate.

Priprema, pozor, on-page SEO

On-page SEO je ključni aspekt uspjeha u eCommerceu. Optimiziranjem sadržaja svoje web stranice, meta tagova, internih linkova i strukture URL-a, možeš poboljšati njezinu vidljivost, privući više organskog prometa i steći konkurentsku prednost nad konkurentima. Prati nas zato što uskoro nastavljamo dijeliti svoje znanje o ovoj temi. A ako ti je potrebna pomoć u optimizaciji tvojeg poslovanja za uspjeh, javi nam se. Želimo saznati više o tvojem poslovanju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)