NOVOSTI

WSPay ekstenzija za Magento 2 trgovinu

Magento
Zelimir Gusak
Nedavno smo predstavili ekstenziju za spajanje s HT PayWay sustavom.
Sada smo razvili još jednu ekstenziju za plaćanje prilikom online kupovine koja služi spajanju Magento 2 trgovine s WSPay sustavom. Najjednostavnije rečeno: WSPay ekstenzija je kao virtualni POS sustav.

Nastavak je to naših napora da pripomognemo hrvatskim klijentima pri ulasku u svijet eCommercea, tako što, između ostalog, nudimo gotova rješenja za spajanje s vanjskim sustavima.

Pripremajući ovaj platni modul, glavna nam je misao bila kako hrvatskom kljentu omogućiti da se lakše odluči raditi s moćnom platformom kao što je Magento. Uz sve ostale module koje smo izradili, plaćanje se izdvaja kao jedna od najvažnijih karika u lancu procesa online kupovine.

Što je WSPay?

WSPay je tzv. PSP (Payment Service Provider) koji omogućava povezivanje prodajnog mjesta web shopa s jednim ili više kartičara. Podržava kartične brandove kao što su AMEX, DINERS, JCB, DISCOVER, Mastercard, Visa i Maestro. Trgovac može biti siguran kako će njegov klijent jednostavno platiti naručene proizvode, bez obzira od kuda dolazio ili koju karticu koristio.

Treba napomenuti kako je WSPay certificirani partner po PCI DSS sigurnosnim standardima najviše kategorije, koji podrazmjevaju moderne sigurnosne metoda i postupke za zaštitu i autorizaciju podataka. Preciznije, to znači da WSPay koristi TLS 1.2 sigurnosne protokole, kako bi osigurao sigurnu komunikaciju, privatnost i integritet podataka.

Kako WSPay ekstenzija radi?

Ovo je ekstenzija koja funkcionira po redirect modelu, što znači da se ništa od podataka kartice ne sprema, niti prolazi kroz Magento instalaciju, već se sve odrađuje na zaštićenim sustavima WSPaya, koji preuzima potpunu odgovornost za sigurnost svih podataka.

WSPay modul spaja Vašu online trgovinu s WSPay kartičnim sustavom. Po završetku kupovine, na checkoutu je potrebno odabrati način plaćana karticom. Potom ste preusmjereni na servere WSPay sustava, gdje se odrađuje cijeli postupak naplate. Na sučelju WSPaya potom odabirete vrstu kartice te unosite detalje: broj kartice, datum isteka te kontrolni broj. Pritiskom na tipku kupovina, transakcija se inicira i ako je sve u redu, ekstenzija vas vraća na vaš Magento 2 web shop.

Ono što je bitno napomenuti je da se prije instalacije ekstenzije obavezno trebate javiti WSPayu. Naime, trebate preuzeti detalje za svoj web shop (shop ID i secret ID…), kako biste mogli koristiti WSPay.

Što ova ekstenzija donosi trgovcima?

Kako bih odgovorio na ovo pitanje, moram se kratko vratiti na priču o Magentu. Ova platforma za web trgovine nudi uistinu mnogo i sa standardnim paketom funkcionalnosti pokriva velik broj potreba modernog trgovca, a Inchoo je tu da vam pomogne oko svih drugih funkcionalnosti koje nisu podržane u standardnom Magento paketu.

Ova ekstenzija ne dolazi u standardnom Magento paketu, no kako je plaćanje ključan detalj, odluka da izradimo ovu ekstenziju bila je logična. Ona trgovcu donosi mogućnost primitka svih kartica za plaćanje u svom web shopu. Krajnjem kupcu donosi mogućnost plaćanja svojom karticom u sigurnom okruženju. Činjenica da se plaćanje odrađuje na sustavu certficiranog PSP-a daje kupcima osjećaj opuštene i bezbrižne kupovine. Pretpostavka je da će to rezultirati češćom i većom kupovinom i zadovoljnijim kupcem koji će redovno svraćati u vašu web trgovinu.

Ovo rješenje vam to omogućuje, a njegova instalacija i konfiguriranje vrlo je jednostavno.

Ekstenzija je izrađena od strane iskusnog Inchoo programera Zorana Šalamuna, koji iza sebe ima veliko iskustvo u izradi raznih integracija, među njima i payment modula.

Za naše klijente ova ekstenzija je besplatna, no ukoliko ju želite kupiti ili trebate više informacija, javite nam se direktno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)