NOVOSTI

Preuzmi BESPLATNU Magento ekstenziju za Dvojni Prikaz Cijena

Magento
Maja Kokolari
Informacija o obveznom dvojnom prikazu cijena koje stupa na snagu 5. rujna 2022. nije nas dočekala nespremne!
A ako se tvoja web trgovina nalazi na Magento platformi, ne treba ni tebe! U nastavku teksta saznaj više o ekstenziji te ju BESPLATNO preuzmi za svoj webshop.
Saznaj više

Prije nekoliko dana objavili smo članak o smjernicama dvojnog iskazivanja cijena na web trgovini, gdje smo pobliže objasnili koje su obveze web trgovaca za vrijeme tranzicije na EURO u Republici Hrvatskoj.

No, nismo se tu zaustavili, nego smo od pojave prvih smjernica marljivo radili na pripremi ekstenzije koja će omogućiti poštivanje zakonskih odredbi i smjernica domaćih web trgovaca.

Prilikom dvojnog iskazivanja cijena u webshopovima, bilo je potrebno omogućiti:

 • preračunavanje cijena po fiksnom tečaju korištenjem 5 decimala, s prikazom cijena zaokruženim na 2 decimale 
 • jasan, čitljiv i lako uočljiv tečaj konverziije na svim mjestima na kojima je vidljiva cijena proizvoda, što uključuje:
  • naslovnu stranicu
  • stranicu kategorije
  • stranicu proizvoda
  • košaricu
  • stranicu potvrde narudžbe
  • transakcijskih emailova (potvrde o kupovini)

Magento tipovi proizvoda

Kao web trgovac s Magento web trgovinom, vjerojatno si upoznat s različitim tipovima proizvoda (simple, bundle, grouped, configurable) te različitim promotivnim aktivnostima (cart rules, category rules) koje možeš postaviti na svojoj web trgovini. 

Prilikom pripreme ekstenzije, istestirali smo radi li Dvojni prikaz cijena sa svim mogućnostima koje Magento nudi. U nastavku teksta možeš vidjeti primjere s određenim tipovima proizvoda i special price pravilima.

Dvojni prikaz bundle proizvoda u Magentu

Dvojni prikaz bundle proizvoda s custom opcijama u Magentu

Osim toga, bilo je potrebno osigurati i da svaki custom options koji se može pridodati simple proizvodu (bio on single select ili multi select) također prikazuje obje cijene prema navedenim smjernicama.

Dvojni prikaz cijena kod simple proizvoda sa custom opcijama

Dvojni prikaz cijena kod simple proizvoda sa custom opcijama

Ekstenzija također preračunava i prikazuje i special price opciju, kada ju odlučite uključiti u svoje marketinške aktivnosti, kao što možete vidjeti na slici ispod.

Dvojni prikaz special price u simple proizvodu

Dvojni prikaz special price u simple proizvodu

Košarica & Checkout 

Osim obaveznog dvojnog prikaza na stranicama proizvoda, bitno je da se iste informacije prikazuju vašim kupcima sve do posljednjeg trenutka kupovine.

U to su svakako uključene košarica, mini cart (ako ga imate na vašoj web trgovini) i sama stranica naplate tj. checkout page.

Dvojni prikaz cijena na košarici

Dvojni prikaz cijena na košarici

Dvojni prikaz cijena na stranici naplate

Dvojni prikaz cijena na stranici naplate

Magento ekstenzija za Dvojni prikaz cijena

Sve navedeno u ovome članku možeš pronaći u Magento ekstenziji za dvojni prikaz cijena. Odlučili smo omogućiti besplatno preuzimanje ekstenzije s našeg službenog Magento računa.

Ekstenzija je kompatibilna sa svim Magento 2.4. (Open Source, Coommerce on premise i Commerce Cloud) verzijama, te je prošla sve sigurnosne i tehničke testove od strane samog Magenta. Kreirana je koristeći Magento defaultnu Luma temu te ju je moguće koristiti samo s HRK i EUR valutama. 

Besplatna ekstenzija

Ekstenziju možete vidjeti i “uživo” implementiranu (no stilski prilagođenu prilikom izrade originalne teme) na našem svježe lansiranom Magento 2 projektu –  Medical Direct!

Imaš pitanja ili nejasnoća oko implementacije? Kontaktiraj nas i rado ćemo riješiti tvoje nedoumice!

Sviđa ti se ovaj članak?

Sigurno bi se svidio i tvojim prijateljima! Podijeli ga dalje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)