NOVOSTI

Dodijeljene prve nagrade za najbolje Magento web trgovine u Hrvatskoj

Magento
Aron Stanic
Na nedavno završenoj konferenciji Meet Magento Hrvatska, koju je Inchoo po drugi puta organizirao u Osijeku (28.-29. rujna 2018.), dodijeljene su i prve nagrade za najbolje Magento web trgovine u Hrvatskoj.
U nastavku teksta pročitajte više detalja o procesu ocjenjivanja i o dobitnicima.

Za početak, krenimo odmah s glavnom viješću – titulu najbolje Magento web trgovine u Hrvatskoj za 2018. godinu osvojila je web trgovina:

svijetvode.com

Ova je web trgovina ocijenjena najbolje u skupini 7 web trgovina koje su se odlučile prijaviti za ovaj, prvi takve vrste, izbor u Hrvatskoj. Drugo mjesto osvojila je malinca.hr, a treće magicbaby.hr

Način prijave i broj natjecatelja

Kad vidite brojku 7, vjerojatno ćete se zapitati zašto je tako mali broj trgovina ušao u izbor. Budući da je ovo prvi ovakav izbor u Hrvatskoj, promocija je išla direktno prema web trgovcima i putem uobičajenih kanala te partnera.

Kako bismo uzeli web trgovine u izbor, trebali smo dobiti izravnu potvrdu i privolu od vlasnika i/ili voditelja web trgovine za sudjelovanjem u izboru. Takvu smo suglasnost dobili od 7 web trgovaca i analizirali smo samo njihove web trgovine.

Svjesni smo da postoje brojne druge web trgovine na Magentu u Hrvatskoj, i planiramo u sljedećoj godini proširiti doseg ove nagrade kako bismo dobili veći broj natjecatelja i dodatno doprinijeli daljnjem kvalitativnom razvoju domaćih web trgovina.

Koji su bili kriteriji?

Kriteriji su bili objavljeni u lipnju na web stranici konferencije i u ovome članku, a bili su sljedeći:

  • Lakoća i jednostavnost korištenja
  • Brzina učitavanja
  • Kvaliteta sadržaja
  • Jasnoća komunikacije
  • Tehnička izvedba
  • Sigurnost
  • Optimizacija za različite uređaje
  • Općeniti dojam užitka kupovine

Za svaki od navedenih kriterija ocjenjivači su davali ocjene od 1 do 10, i za konačan se poredak u obzir uzimala ukupna prosječna ocjena svih ocjenjivača. Ocjenjivački žiri činili su: Željko Prša (vlasnik agencije Trive iz Osijeka), Milutin Zrnić (voditelj eCommercea u agenciji Perpetuum Mobile iz Zagreba) i Aron Stanić (direktor prodaje u agenciji Inchoo iz Osijeka).

Rezultati

Ukupni poredak je sljedeći:

Web trgovina Ocjena
1. svijetvode.com  9,08
2. malinca.hr  8,63
3. magicbaby.hr  8,58
4. pevec.hr  8,44
5. vitapur.hr  7,75
6. footballmania.hr  7,54
7. cvijet.hr  7,50

Svi će finalisti od organizatora dobiti i izvještaj s ocjenama, savjetima, uočenim greškama i mogućnostima za poboljšanja kako bi, nadamo se, mogli iskoristiti ove savjete za daljnji razvoj svojih web trgovina.

Čestitamo svim sudionicima i pobjednicima, a svima ostalima koji vode web trgovine na Magentu želimo puno uspjeha i pozivamo da se prijave na izbor sljedeće godine!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)