eStudenti ponovno nagradili Inchoo Zlatnim indeksom!

Često naglašavamo važnost vraćanja u zajednicu, a to je zato što je ono važno obilježje kulture u Inchoou. Odgovornost dijele svi Inchooeri koji se rado angažiraju oko organiziranja i sudjelovanja u različitim eventima, seminarima, radionicama, hachathonima bez garancije da će od toga ikada imati izravne koristi. Dovoljna je nagrada osjećaj da smo potaknuli pozitivnu promjenu u nečijem životu.

Sličan motiv ima i studentska udruga eStudent koja, zahvaljujući inicijativi proaktivnih studenata i asistenata, od 2004. godine nastoji biti inicijator promjena, omogućiti članovima stjecanje praktičnog iskustva i razvoj mreže znanja. Jedan od njihovih hvalevrijednih projekata je “Starter” koji s oko 300 članova pozitivno utječe na živote tisuća studenata iz cijele Hrvatske, a čiji je osnovni cilj snažnije povezivanje akademske i gospodarske zajednice.

Čime se ponosimo u radu s lokalnom zajednicom?

eStudenti su ove godine, 7. godinu za redom, odlučili nagraditi poduzeća koja aktivno sudjeluju u životu studenata Zlatnim indeksom, a ja sam, motivirana prošlogodišnjim uspjehom i činjenicom da smo 2016. uložili još više truda i vremena, ispunila potrebnu dokumentaciju te Inchoo prijavila za nagradu. Prijava se temeljila na aktivnostima koje smo organizirali i podupirali, a bile su usmjerene studentskoj populaciji. Neke od njih su:

  • Mentoriranje 19 praktikanata sa 5 fakulteta u 6 odjela tvrtke
  • Mentoriranje završnih i diplomskih radova
  • Organiziranje PHP akademije, PHP talksa
  • Suorganiziranje nekoliko “CodeCAMP” radionica i gostujućih predavanja
  • Sudjelovanje na nekoliko kolegija na FERIT-u putem gostujućih predavanja
  • Sponzoriranje EWob Business Hackathona, “Elektrijade” itd.

Tko se prijavio, a tko dobio Zlatni indeks?

Konkurencija je i ove godine bila prilično velika; od ukupno 26 prijavljenih, u skupini malih i srednjih (u koju pripada Inchoo) je bilo čak njih 19: Acceleratio d.o.o., Axilis d.o.o., Ciklopea d.o.o., Colliers Advisory d.o.o., Enter Zagreb, Ernst & Young d.o.o., Infinum d.o.o., Iskon Internet d.d., L’oreal Adria d.o.o., Mazars Cinotti Audit d.o.o., Microsoft hrvatska, Pet minuta d.o.o., Rimac Automobili d.o.o., Rockwool Adriatic d.o.o., Sense savjetovanje d.o.o., Sustav javnih bicikala d.o.o., Trikoder d.o.o. i Xylon d.o.o.

Prijavljena poduzeća ocjenjivali su predstavnici studentskih zborova i udruga iz cijele Hrvatske, što nagradu čini posebno vrijednom. Dobitnici ukupno 12 nagrada u 6 kategorija proglašeni su na svečanoj ceremoniji održanoj u utorak, 21. ožujka 2017. na kojoj je sa mnom pristustvovala Zrinka Antolović, Inchooerica koja je važna karika u lancu aktivnosti usmjerenih lokalnoj zajednici.

Dobitnici po kategorijama su sljedeći:

Prakse: Pliva d.d. i Rimac Automobili d.o.o.

Najbolji imidž: Pliva d.d. i Rimac Automobili d.o.o.

Stipendije: Privredna banka Zagreb d.d. i Rockwool Adriatic d.o.o.

Ulaganje u studentske udruge i projekte: Pliva d.d. i Pet minuta d.o.o.

Stručna potpora i organiziranje projekata: Zagrebačka banka d.d. i Infinum d.o.o.

Posebna nagrada Povjerenstva: Styria Hrvatska – medijski servisi d.o.o. i Inchoo d.o.o.

Ova nagrada nama Inchooerima puno znači, jer je potvrda da je naš trud u studentskoj zajednici prepoznat i lijep je poticaj da tako nastavimo i dalje.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *