Inchoo nagrađen Zlatnim indeksom za poseban doprinos studentskoj zajednici

Inchoo već niz godina ulaže trud u usmjeravanje i motiviranje učenika, studenata i ostalih zainteresiranih za software development kroz organiziranje (ili sudjelovanje u organizaciji) različitih projekata i praksi, za što je ove godine nagrađen Zlatnim indeksom.

U IT industriji u Republici Hrvatskoj godišnje nedostaje više od 1000 kvalificiranih stručnjaka! Svjesni tog problema, odlučili smo se na niz aktivnosti kojima bismo studente potaknuli na proaktivnost pa su 2015. održani:

  • CodeCaMP predavanje: “Magije modernog PHP-a” (Ivan Weiler)
  • CodeCAMP radionica: “Web dizajn i tipografija” (Filip Svetličić)
  • CodeCAMP radionica: “Frontend optimizacija” (Hrvoje Jurišić)
  • CodeCAMP radionica: “Responsive web-dizajn – best practices” (Nenad Andraković)
  • Projekt na kolegiju ”Klijentsko web programiranje” na Odjelu za matematiku u Osijeku (Ivan Weiler i Filip Svetličić)
  • Projekt “HelpDay Friday
  • “Inchoo dan na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu” (Tomislav Bilić)
  • “OSC Hackathon 2015.” (Nenad Andraković)

Osim projekata, prošle je godine u Inchoou na praksi bilo 14 studenata s Elektrotehničkog, Ekonomskog i Filozofskog fakulteta te Odjela za matematiku u Osijeku. Prakse u Inchoou nisu samo zadovoljavanje forme, već su pažljivo i kvalitetno osmišljene, a svakom se studentu pristupa individualno. Direktna uključenost u rad na stvarnim, tekućim projektima i činjenica da o studentovoj aktivnosti i ozbiljnom pristupu zadacima ovisi uspjeh projekta i zadovoljstvo klijenta, pokazatelji su kvalitete praksi.

Znajući da se imamo čime pohvaliti, odlučila sam, u ime Inchooa, odgovoriti na poziv studentske udruge „eSTUDENT“ i po prvi puta ga prijaviti ga na natječaj za „Zlatni indeks 2015.“

Što je “Zlatni indeks”?

zlatni-indeks-2015-inchoo-2“Zlatni indeks” je projekt u kojem tvrtke, koje su doprinijele kvalitetnijem studentskom životu, obrazovanju i stručnom usavršavanju studenata, bivaju nagrađene jedinstvenom nagradom na području Republike Hrvatske, ali i šire. Već se 6 godina tvrtke iz cijele Hrvatske za ovu nagradu prijavljuju u nekoliko kategorija, a Inchoo sam odlučila prijaviti u dvije: Stručne prakse i Stručna potpora i organiziranje projekata.

Nakon izrade detaljne prijave, uslijedio je mjesec neizvjesnosti, budući da su dobitnici proglašeni tek na svečanoj dodjeli nagrada 23. ožujka 2016. u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu na koju smo, kao predstavnici, išli kolega Nandino Lončar i ja. Svečana dodjela započela je nastupom zbora „Lege Artis“ s Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Prisutne su pozdravili predstavnici udruge, akademske zajednice i poslovnog sektora nakon čega je uslijedila dodjela nagrada.

A dobitnici su…

Žiri je odluku o dobitnicima u svakoj kategoriji donio na temelju različitih kvalitativnih i kvantitativnih kriterija, a u svakoj kategoriji nagradu je dobilo jedno malo i srednje te jedno veliko poduzeće. U kategoriji stručnih praksi dobitnici su Infinum d.o.o. i Zagrebačka banka d.d. Nagradu za stipendije dobili su Rockwool Adriatic d.o.o. i Privredna banka Zagreb. Za ulaganje u studentske udruge i projekte, Zlatni indeks je dodijeljen Microsoftu Hrvatska i INA-i industrija nafte d.d., a Rimac automobili i Zagrebačka banka d.d. nagrađeni su za stručnu potporu i pomoć pri organiziranju projekata.

Uz navedene kategorije za koje su se tvrtke same prijavile, Zlatni indeks je na samom kraju svečanosti dodijeljen u još dvije za koje se nije bilo moguće prijaviti. Za Najbolji imidž (kojem se nagrada dodjeljuje na temelju percepcije studenata na 10 najvećih fakulteta na razini cijele Hrvatske), Zlatni indeks dobili su Microsoft Hrvatska i Ericsson Nikola Tesla, dok je Posebna nagrada Povjerenstva pripala Styria grupi Hrvatska i Inchoou.

Po proglašenju Inchooa kao dobitnika i jedine prijavljene tvrtke iz ovog dijela Hrvatske, pozvana sam da, u njegovo ime, preuzmem nagradu i zahvalim na istoj. Pritom nisam krila oduševljenje što je Povjerenstvo, koje čine isključivo studenti, prepoznalo Inchoo kao poduzeće koje mnogim studentima omogućava prvi kontakt s realnim sektorom i nastoji ih potaknuti da svoju karijeru razvijaju u IT-u, jednom od najlukrativnijih i najbrže rastućih sektora u Hrvatskoj.

zlatni-indeks-2015-inchoo-03

Fotografije: eSTUDENT


1 komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *