NOVOSTI

Što rade naša tri Project Managera i zašto tražimo četvrtog?

Edukacije
Maja Kardum
Godinama smo u Inchoou imali praksu gdje su naši developeri bili i voditelji projekta. Koliko god to imalo svojih prednosti prema klijentu i samom projektu, toliko ima i mana.
Kako bismo te mane sveli na minimum, odlučili smo pomoći cijelom tom procesu uvođenjem Project Managera sredinom 2017. godine. To se pokazalo kao pun pogodak!

Developeri su i dalje u velikoj mjeri uključeni u vođenje projekta, pogotovo s tehničke strane, no olakšali smo im posao tako što su najveći dio komunikacije, planiranja i praćenja projekta te zahtjeva klijenta sada preuzeli Project Manageri.

Kako svi naši timovi imaju imena prema svjetskim gradovima, tim Project Managera zove se Carthage i čine ga Goran Bokun, Antonija Tadić i Ivan Galić. Tri individualca koje veže ista strast – izazovi i njihovo rješavanje.

Imaju velik ured, puno projekata, još više planova i traže osobu koja će im se pridružiti na prvoj liniji fronte između klijenta i članova razvojnog tima kako bi svi nesmetano radili ono u čemu su najbolji! Drugim riječima, traže još jednog Project Managera!

Kroz ovaj intervju, upoznajte njih i njihov posao.

Antonija, zašto tražite novog člana tima i kakvog Project Managera priželjkujete?

Antonija Tadić Project Manager Inchoo
Antonija Tadić, Project Manager u Inchoou

Inchoo brzo raste, svi se naši timovi šire, samim time raste i obujam posla. Nas troje uskoro nećemo moći preuzimati nove projekte. A osim samog vođenja projekata, važno je ostaviti vremena i za edukaciju, razvijanje internih procesa firme i planiranje dugoročnih strategija za naše klijente.

Naravno, novog člana nećemo odmah “baciti” u produkciju, želimo mu ostaviti dovoljno vremena i prostora za kvalitetnu obuku i da se uklopi u firmu.

Priželjkujemo osobu koja je kreativna u radu, pozitivna i ima smisla za ovakvu vrstu posla. Poželjno je da ima iskustva kao Project Manager, ali karakter je ono što nas više zanima. Želimo vidjeti onu žar u očima! 🙂

Gorane, kako će izgledati razvojni put novog PM-a? Što može očekivati kroz mjesec, dva, godinu dana?

Goran bokun Project Manager u Inchoou
Goran Bokun, Project Manager u Inchoou

Svaki novi zaposlenik Inchooa prvih mjesec dana provede na edukaciji. Tako je i s PM-ovima. Ako novi PM već zna kako funkcionira eCommerce, što je SEO i kako koristiti GA, poznaje Magento, odlično! Ako ne – nije problem. Svaki Inchoo tim će podijeliti znanje iz svog područja s PM-om, te će uz pomoć naših edukatora PM brzo savladati osnove. Naravno, tu je i upoznavanje s procesima u Inchoou, načinom kako mi pristupamo projektima, te upijanje Inchoo kulture.

Pred kraj medenog mjeseca počinje uključivanje u projekte. U početku će novi PM dobivati manje, jednostavnije projekte, da praktično primjeni tehničko znanje koje je dobio u edukaciji. Neće proći niti 6 mjeseci, a novi će PM biti eCommerce veteran kojem ćemo povjeravati vođenje kompleksnih projekata.

Kroz cijeli proces PM može očekivati podršku svih Inchooera, a posebno svoga PM tima. Inchoo PM-ovi su jedan tim, pomažu se na projektima, savjetuju i uče jedni od drugih. To znači da novi PM može očekivati i da ćemo mi učiti od njega – veselimo se novim idejama i perspektivama.

Ivane, kako izgleda tvoj prosječan dan? Postoji li uopće nešto takvo ili je svaki dan drugačiji?

Ivan Galić Project Manager Inchoo
Ivan Galić, Project Manager u Inchoou

Teško je opisati prosječan dan jer se svaki razlikuje i svaki nosi svoje izazove i prilike kojima se potrebno brzo prilagoditi. U danu postoje zadaci koje su standardne, a odnose se na komunikaciju s timom i pomaganje u izazovima na koje nalete te komunikaciju s klijentom, izvještavanju o statusu projekta i razvoju novih smjerova na projektu. Proaktivnost je ključna u odnosu nas i klijenta jer uvelike podiže povjerenje klijenta što olakšava rad.

Ponedjeljkom volim sjesti s timom i raspraviti prioritete koje nas očekuju u novom tjednu. Ovakvi sastanci ne oduzimaju puno vremena i često su u koordinaciji s klijentom. Sredinom tjedna obično raspravljamo o statusu na zadacima kako bi na vrijeme uočili ako smo u nekom zaostatku te pojačali ritam. Na kraju tjedna bitno je raspraviti o statusu zadataka te se o tome izvijestiti klijenta.

Ovo bi bili neki standardni zadaci, a sve ostale će naša kolegica ili kolega saznati kad dođe. 🙂

Gorane, što bi rekao da su prednosti (zanimljivosti) posla eCommerce Project Managera, a što mane?

Svi eCommerce projekti imaju jednu zajedničku točku: web trgovinu. Sve ostalo je različito od projekta do projekta. Industrije u kojima radimo su raznolike – od sportske opreme, namještaja, dijelova za traktore, tehnike, tiska, pa do vrhunske mode – sve što se može prodavati online, a može se sve, naše je područje . Klijenti su raznoliki – od male tvrtke s jednom zaposlenim, do velikih međunarodnih kompanija. To znači da su način rada, stil komunikacije, očekivanja, procesi, način razmišljanja, investicijska politika, itd različiti od klijenta do klijenta, od projekta do projekta. Uglavnom, nikada nije dosadno.

Ako netko ovo gore smatra prednošću, onda je prava osoba za nas.

Mana je to što ne šaljemo rakete na Mjesec. To bi bilo zabavno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inchoo eCommerce Agency (@inchoonet)

Antonija, ti si prešla sa Sales pozicije na poziciju Project Managera. Kako se dogodio taj prijelaz?

Goranu i Ivanu je trebalo malo ženske ruke i načina razmišljanja. 😉

Zapravo, prijelaz sa Sales pozicije na poziciju Project Managera dogodio se sasvim prirodno. U to vrijeme sam dosta promišljala gdje se u Inchoou želim vidjeti i odluka da krenem putevima Project Managera mi se činila logičnom, a taman smo tražili 3. člana tima. Vjerujem da je bio i dobar tajming.

Uživam raditi i komunicirati s klijentima, i oni to osjete! Volim projekte i rad s timovima. A nema mi ništa draže, nego kada nas klijenti posjete i mi ih dobro ugostimo. Nekada se dogode situacije koje ne možeš predvidjeti ni u peti, no one me potiču da budem kreativna i brza, što je dobro za mene i moj razvoj.

Što želite poručiti budućem PM-u?

Ivan: Ako dolaziš iz poslovnog svijeta koji nije imao previše doticaja s IT-em i dvoumiš se je li ovo pravo mjesto za tebe a spreman si učiti, slobodno se prijavi. Ne grizemo. 😉

Goran: Većina ljudi troši više vremena i energije zaobilazeći probleme, nego pokušavajući ih riješiti. Osoba koja nije u toj većini je naš budući PM.

Antonija: Budući PM-u, ovakve prilike nisu svaki dan! Ne dopusti da te strah od neuspjeha, spriječi u dobivanju posla kojeg želiš! Nekada ni sami nismo svjesni što sve možemo, no ako ne pokušamo nećemo ni saznati, zar ne?

Za Inchoo često pomislim kao tvrtku gdje je samo nebo granica. No, nemoj olako shvatiti prijavu, potrudi se i pokaži nam nešto malo drugačije. Čekamo baš tebe!

Natječaj za poziciju Project Managera otvoren je do 4. ožujka 2018.. Pogledajte koga tražimo i ako se pronađete u opisu, javite nam se!

Natječaj je zatvoren.

Aktivni natječaji!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)