EDUKACIJE

Frontend developer

Želiš raditi na zanimljivim web frontend projektima sa stručnim kolegama. Voliš kad tvoji webovi izgledaju izvrsno, kad su praktični i brzi. Kontinurano tražiš prilike za poboljšanja. Prije ulaženja u code, želiš razumjeti kakvo korisničko iskustvo želiš izgraditi. Koji problem rješavaš. Veseli te učenje, razvoj i napredovanje.

O nama

Inchoo je osječka tvrtka koja od 2008. godine razvija eCommerce rješenja za klijente iz cijelog svijeta. Pružamo potpunu uslugu stvaranja online trgovina od dizajna, izrade i razvoja. Do sad smo radili na više od 500 različitih projekata u raznim industrijama.

S našim klijentima nastojimo ostvariti dugoročan partnerski odnos koji gradimo na integritetu, izvrsnosti i strasti prema onome što radimo. Naša je vizija: “To be a merchants’ best friend” jer istinski vjerujemo da se nakon dobro odrađenog posla, koji donosi vrijednost, stvaraju poslovna prijateljstva. Klijentima zato pristupamo s velikom pažnjom i osmišljavamo rješenja koja će unaprijediti njihovo poslovanje. Za ovu poziciju to znači da i od developera očekujemo doprinos razvoju u vidu konstruktivnih ideja, a ne samo izvršavanje taskova.

Što radi Frontend Developer u Inchoou?

Frontend Developer u Inchoou odgovoran je za razvoj, testiranje i dokumentaciju customer-facing strane eCommerce sustava. U svakodnevnom radu to znači promišljanje o razvoju i implementaciji korisničkog sučelja web trgovine te o postizanju njenog tehničkog maksimuma. Zajedno s projektnim timom Frontend Developer odlučuje koji su zadaci prioritetni, predlaže nove razvojne ideje te pronalazi nova rješenja za nove izazove.

U Inchoou su developerski timovi podijeljeni na frontend tim i nekoliko backend timova. Uz razvojne timove, svaki developer radi na jednom ili više eCommerce projekata. Projektni tim čine Project Manager, developeri, dizajneri i marketingaši. Frontend Developer tehnički odgovara Team Leaderu, a projektno Project Manageru. Ovisno o znanju i iskustvu, odnosno razini senioriteta, razlikuju se i očekivanja od Frontend Developera kao člana projektnog tima.

Na nižim pozicijama Frontend Developer dobiva već definirane zadatke i naglasak je na učenju i svladavanju postojećih procesa. Kroz napredovanje počinje preuzimati veće odgovornosti na razini projekta, definirati zadatke za druge, te se fokusirati na usavršavanje procesa i donošenje novih rješenja.

Po dolasku u Inchoo, svakom Frontend Developeru određujemo razinu senioriteta, te on prolazi internu edukaciju s mentorima kako bi se upoznao s našim procesima i tehnologijama. Trajanje onboardinga ovisi o razini znanja i iskustva, i prilagođeno je razini senioriteta.

Nakon prelaska u produkcijski tim, Frontend Developer se upoznaje s projektima i preuzima projektne zadatke, a svoj razvoj može pratiti kroz jasno definirane razine senioriteta i redovite razvojne razgovore s tehničkim direktorom.

POTREBNE VJEŠTINE

Što od trebe tražimo?

Ne tražimo diplomu, nego vrednujemo znanje, motiviranost i proaktivnost. Senioritet određujemo prema razini predznanja, iskustva i pristupu poslu.

 • Razumiješ kako radi internet i kako rade web browseri.
 • Detaljno poznaješ HTML5, anatomiju HTML elemenata imaš u malom prstu, semantički ispravno pišeš HTML kod i razumiješ zašto je važan HTML accessibility.
 • Imaš napredno poznavanje i razumijevanje CSS-a. Na primjer, logički koristiš različite tipove CSS selektora, znaš kako funkcionira i kako se kalkulira CSS specificity. Koristiš CSS animacije kako bi učinio korisničko sučelje zanimljivim.
 • Snalaziš se u radu s JavaScriptom.
 • Imaš osjećaj što je kvalitetno korisničko sučelje (UI) i što su osnove dobrog korisničkog iskustva (UX).
 • Snalaziš se u timskom radu. Nemaš problema s primanjem i davanjem feedbacka.
 • Odgovorna si i organizirana osoba, spremna na svakodnevno savladavanje novih izazova i tehnologija.

Odgovornosti

 • Razumijevanje poslovnih zahtjeva, te pretvaranje istih u kvalitetano korisničko iskustvo
 • Razvoj i testiranje tehničkih rješenja
 • Sudjelovanje u code review procesu
 • Planiranje rada s projektnim timom i klijentima
 • Suradnja s dizajnerima i usuglašavanje po pitanju isporučenog UI dizajna
 • Rad na internim projektima
 • Sudjelovanju u procesu prioritizacije, procjenjivanja i razrade zahtjeva
 • Proaktivno sudjelovanje u unaprjeđivanju rješenja za klijente kao i internih procesa i rješenja

Što te stavlja u prednost?

 • Poznaješ i razumiješ Tailwind CSS framework
 • Poznaješ Vanilla JavaScript ili se dobro snalaziš s Alpine.js.
 • Imaš iskustvo rada na eCommerce projektima.
 • Imaš iskustvo rada s Magentom.
 • Imaš iskustva s Hyva Magento temom. Ovo je nova stvar, no moramo pokušati. 

Ako se ponalaziš u gore navedenom, javi nam se i pokaži nam na čemu si radio do sada. Ako imaš rad na koji se ponosiš, baš to želimo vidjeti. Ne mora to biti veliki projekt (dovoljno je da je na Githubu, Gitlabu ili Bitbucketu). Bitno je da nam pokažeš kakva si sučelja napravio te da vidimo kod koji stoji iza toga. Iz priloženih primjera radova ćemo iščitati tvoju ljubav, strast, znanje i pažnju prema kodiranju i detaljima.BENEFITI

Zašto postati Inchooer?

detaljan onboarding

Onboarding program

Svaki novi zaposlenik ima pripremljen detaljan onboarding program.

work life balance

Work-life balance

Zdrava ravnoteža između privatnog i poslovnog života prioritet je za sve nas.

22+ dana godišnjeg odmora

Startaš s 22 dana GO kojem ti se pribrajaju staž, broj djece itd.

razrađen senioritet

Razrađeni senioriteti za sve pozicije

Pitanje napredovanja na svakoj poziciji razrađeno je senioritetom.

razvoj karijere

Mogućnost promjene karijere

Omogućavamo svako napredovanje — bilo ono vertikalno ili horizontalno.

detaljan onboarding

Dodatni prihod kroz blog članke

Potičemo dijeljenje znanja pa financijski nagrađujemo svaki blog post.

Dodatni dani godišnjeg

Nagrada vjernosti za svakih 5 godina

Svaku petu godinu možeš okruniti putovanjem ili isplatom nagrade.

sustav bonusa

Sustav bonusa

Nagrađujemo uspješne timove i pojedince kroz isplatu bonusa.

Što ćeš koristiti?

Tehnologije i alati

Magento

Git

HTML/CSS

JavaScript

Docker

PRIJAVA

Kako se prijaviti?

Ako si se pronašao u onome što tražimo i nudimo, podijeli s nama svoju zamolbu, CV i primjere koda kao attachment, GitHub ili StackOverflow profil kroz slijedeću formu: https://inchoo.along.co/listings/frontend-developer-fbdfe714/form.

Radovi ne moraju isključivo biti komercijalni. Možda si nešto pripremao za svoju dušu ili prijatelju za posao!

Nakon toga, povratno ćemo ti se javiti. Ukoliko si među kandidatima koji ulaze u završnu evaluaciju, poslat ćemo ti rang plaća za opisane razine senioriteta. Ukoliko ti je rang plaća prihvatljiv, pozvat ćemo te na razgovor. Cilj razgovora je dodatno upoznavanje i usmena provjera znanja iz gore navedenih cjelina. Zadatak nakon interviewa dajemo samo u slučajevima da se radi o juniorskoj poziciji, a gdje nam priloženi radovi ne mogu dati sliku tvog znanja.

Za juniorske pozicije, obvezan je dolazak u ured za vrijeme treninga. Na mid pozicijama, moguć je remote način rada.

Ako smatraš da si u ranoj juniorskoj fazi te vjeruješ kako bi trebao još učiti, pripremili smo Frontend Started Kit.  Prođi materijale, nakucaj nešto svoje i javi nam se!

Opcionalni zadatak

Ako iz nekog razloga ne možeš ili ne smiješ dijeliti svoje prijašnje radove s nama, možeš probati odraditi jedan jednostavan zadatak za pokaz svojih vještina.

Teksta zadatka i dizajn potreban za rešenje zadatak možete pronaći ovdje.

Zadatak nije nužno uraditi kako bi se prijavili na ovaj natječaj – prijava će biti važeća i bez njega.

Podijeli natječaj!

Znaš nekoga tko bi bio dobar kandidat za ovaj posao?