NOVOSTI

TGG radionica koju drže Mono i Inchoo – Beyond the screen size: Responsive Web Design

Inchooeri
Maja Kardum
Beyond the screen size: Responsive Web Design, naziv je radionice gdje su dvije osječke IT tvrke – Mono i Inchoo, udružile snage da bi na The Geek Gatheringu učili polaznike o RWD-u.
Četvorica veličanstvenih, Igor Plac i Ivan Bašić iz Mona te Hrvoje Jurišić i Nenad Andraković iz Inchooa, pričat će o principima Responsive dizajna počevši od samog početka. Što je RWD, razlika između browsera, uređaja i rezolucija, Content-first, Mobile-first vs. Desktop-down pristup,…

Bit će tu priče i o raznim problemima. Primjerice, što kada Photoshop nije dostatan za skiciranje? Kada izabrati stara pomagala zvana olovka i papir ili modernija kao browser framework? Kako se dizajnira za Mouse, a kako za Touch sučelja?

Pošto sve ima dvije strane (ili više od dvije), predavači će se osvrnuti i na sličnosti i razlike između Responsive i Adaptive dizajna te Fixed i Fluid layouta, gdje će na primjerima preporučiti polaznicima kada koristititi koji i zašto. Development će biti obrađen do samih detalja na koje se treba misliti, od responsive slika i tipografije preko formi, optimizacije i slaganja sadržaja.

Ostavljamo vam da se sami uvjerite u stručnost predavača na Beyond the screen size: Responsive Web Design radionici u sklopu TGG konferencije koja se održava u Osijeku od 8.-10. svibnja 2014. Za obavijesti o indikacijama, svom projektu i nuspojavama primjene Responsive dizajna, upitajte predavače (ili FB grupe Web Designers i Developers Hrvatska). 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)