NOVOSTI

Posjetili smo FOI na Tjednu karijera!

Inchooeri
Zrinka Antolovic
Od 16. do 20. listopada na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike održao se Tjedan karijera.
Cilj ovog događaja bio je spojiti poslodavce i studente, njihove potencijalne zaposlenike. U Varaždin se uputila četveročlana ekipa iz Inchooa – Aron Stanić, Ivan Weiler, Luka Rajčević i Zrinka Antolović.

Ovogodišnji, šesti Tjedan karijera, na FOI je doveo 44 poduzeća koja su održala 33 predavanja i 23 radionice. Sadržaj je bio raznolik i svaki student mogao je pronaći nešto za sebe. Radionice i predavanja su obuhvatili područja iz poslovne informatike i software developmenta, a Employer pitchevi i predstavljanje praksi su prikazali studentima što potencijalni zaposlenici traže od njih.

Karijerni špancir omogućio je studentima da priđu poslodavcima te da iz prve ruke saznaju koje je vještine potrebno imati da bi se zaposlili kod njih. Ove godine je zabilježen rekordan odaziv studenata, čak više od dvije tisuće aktivnih sudionika, što je dvostruko veći odaziv nego prošle godine.

Za odličnu organizaciju zaslužan je Centar za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK). Njihova primarna misija je razvijati i nuditi lepezu aktivnosti namijenjeno primarno studentskoj populaciji. Svakako su ovim događajem pokazali studentima kolika je lepeza široka i koliko su velike mogućnosti za zapošljavanje. Zahvaljujući CPSRK-u, u svibnju ove godine smo imali priliku ugostiti studente iz Varaždina u našem uredu u Osijeku gdje smo im predstavili što radimo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inchoo eCommerce Agency (@inchoonet)

Kako nam je bilo i što smo radili u Varaždinu?

U četvrtak se održao panel na AIESECovoj konferenciji „Business in Practice“ na kojem je sudjelovao naš Aron Stanić, voditelj tima odjela za prodaju. Osim Arona, na panelu su sudjelovali predstavnici tvrtke Repsly, svinaweb i MyBeeLine. Predstavnici tvrtki su studentima ispričali kako je izgledao njihov početak te kako da što uspješnije izgrade svoje karijere. Studenti su od panelista mogli naučiti da svakog uspješnog poduzetnika vežu iste stvari: sklonost riziku, metoda pokušaja i pogrešaka, naporan rad i želja za izgradnjom kvalitetnog tima. Panel je bio odličan, a čestitke idu predstavnici AIESEC Varaždin Ani Katarini Kolarić na dobrom moderiranju panela.

Nakon panela, radionicu su održali naš šarmantni developerski dvojac Ivan Weiler i Luka Rajčević. Radionica je bila o web debuggingu – procesu pronalaženja grešaka i nedostataka u programskom kodu. Koristili su alat za debugging web stranica “The Chrome Developer Tools, ugrađen u svaki moderni web browser. Njega je svatko od nas, najčešće slučajno, otvorio pritiskom na tipku F12. Studenti su zajedno s predavačima analizirali performanse i probleme određene web stranice, upoznali su se s JavaScript Debuggerom, analizirali Cookies i PHP headere. Saznali su kako radi http(s), testirali sinkroniziranje Chroma s desktop računala na mobilne uređaje i radili mnoge druge zanimljive stvari.

Glavni dan Tjedna karijera održao se u petak, 20. listopada 2017., a započeo je predavanjem Nenada Bakića, poznatog hrvatskog investitora i poduzetnika. Nenadova tema je bila “Croatian Makers – Stvaranje kulture uspjeha”. Program se nastavio motivacijskim govorom osnivača i glavnog urednika Netokracije, Ivana Brezaka Brkana. Ivan je najavio Employer pitches gdje su tvrtke predstavljale mogućnost zapošljavanja. Pitchevi su bili zanimljivi jer je predstavnik imao na raspolaganju 3 minute da zainteresira studente za dolazak u njegovu tvrtku. Studenti su putem web aplikacije ocjenjivali pitcheve poduzeća na licu mjesta, a nagradu za „Best Employer Pitch“ osvojilo je poduzeće Async Labs za što su dobili i pehar. Drugi blok pitcheva se odnosio na mogućnost dolaska na prakse, a uvod je napravio Luka Abrus, direktor tvrtke FIVE (Pet minuta d.o.o.). Našu zelenu boju na pitchevima branio je Aron Stanić koji je predstavio mogućnost dolaska u Inchoo kao PHP Developer ili PHP Praktikant.

Tjedan karijera se zatvorio Karijernim špancirom na kojem su studenti imali priliku posjetiti poslodavce na njihovom štandu. Bilo nam je drago vidjeti mnogobrojne Slavonce koji su prišli našem štandu sa željom da se nakon studija vrate u rodni kraj.

Cijelom organizacijskom timu se zahvaljujemo na gostoprimstvu i čestitamo na odličnoj organizaciji događaja! FOI, veselimo se idućem susretu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)