NOVOSTI

Inchoo Open Day #2

Inchooeri
Zrinka Antolovic
Ako mislite da je jednostavno organizirati Inchoo Open Day, pogledajte sliku izmorenih Inchooera nakon odlaska gostiju i čišćenja.

Kako je nastala ideja za Inchoo Open Day?

Prvi IOD organiziran je u dvorištu prijašnjeg Inchoo ureda u Keršovanijevoj ulici. Organizacijom ovakvog događaja otvaramo svoja vrata građanima Osijeka koji žele saznati nešto više o nama i o onome što radimo, zbližiti se sa zajednicom i upoznati potencijalne zaposlenike. Najvažnije od svega je da oni koji dođu, mogu na jednom mjestu saznati što i kako učiti da bi postali developeri, konzultanti i dizajneri. I bili naši radni kolege.

Inchoo Open Day na petak 13.?

Nakon više od tri godine, održan je drugi po redu IOD u novom uredu na trećem katu Supera. Odlučili smo se oglušiti na sva praznovjerja i “pustiti” 50 ljudi u naš ured na petak 13. Nakon što su se registrirali i dobili svoj primjerak Inchoo rokovnika, gosti su krenuli u obilazak ureda. Podijeljeni su u dvije grupe te su ih kroz ured proveli direktori Aron Stanić i Tomislav Bilić.

Kako su izgledala predavanja?

Predavanja je započeo Tomislav ispričavši Inchooovu priču od 2008. godine, kad je tvrtka osnovana, do današnjeg dana. Govorio je o konstrukciji timova i o izazovima s kojima se tvrtka susretala svih ovih godina. Na taj su način gosti saznali da Inchoo trenutno broji 54 zaposlenika podijeljenih u 11 timova.

Nakon njega direktorsku je palicu preuzeo Aron koji je voditelj tima u odjelu prodaje. Predstavio je naše klijente i blog pomoću kojeg dolazimo do klijenata (ili oni do nas). Blog je naš najveći marketinški alat i na njemu se može pronaći raznolik sadržaj. Najčešće su to developerski članci i zahvaljujući njima blog postaje naš najveći generator upita.

Zatim je na red došao Toni Aničić, team leader u ICG-u (Inchoo Consulting Group), koji je svima objasnio zašto je ICG najbolji tim u Inchoou. Složit ću se s njim i svima poželjeti da saznaju prvo pravilo ICG tima i da žive po njegovim načelima.

Marko Briševac je predstavio dizajn procese u Inchoou na primjeru našeg najvećeg hrvatskog klijenta – Bauhausa.

Nakon pauze na red je došao development. Filip Svetličić je bio ponosan predstavnik frontendaša, a u svojoj prezentaciji pokazao je koje sve tehnologije i alate mora znati frontend developer u Inchoou.

Naš tehnički edukator Ivan Weiler svim je gostima objasnio zašto već godinama natječaj za backend developera nije zatvoren. Osim toga, ispričao je i kakve bekendaše tražimo te kako izgleda proces edukacije. Nakon što se developer zaposli kod nas, on prije odlaska u produkcijski tim prolazi internu edukaciju koja traje više od mjesec dana.

Šećer na kraju bio je Toni Pap koji je ispričao svoju priču kao mladi developer. Toni je u tvrtku došao kao praktikant i nakon što se pokazao kao dobar developer, dobio je posao i odlučio napustiti fakultet. Sa svojom simpatičnom pričom zasluženo je dobio najveći pljesak publike!

Prije kraja predavanja na scenu je opet stupio Aron sa šaljivim kvizom u kojem su tri brzopotezna sretnika dobili nagrade. Druženje se nastavilo na našoj krovnoj terasi.

Idući Inchoo Open Day za 3 godine?

Osim što su svi dobili Inchoo rokovnike, objave na društvenim mrežama s hashtagom #InchooDay nagradili smo našim prepoznatljivim majicama. Bili smo oduševljeni količinom podijeljenog sadržaja i zainteresiranošću gostiju nakon što smo im predstavili naš rad. Zanimljivo je da su nam prijave počele pristizati u velikom broju čim smo na našoj web stranici i društvenim mrežama najavili događaj. Dva dana prije događaja smo zatvorili prijave zbog popunjenosti mjesta u prezentacijskoj dvorani i obećali sami sebi da za treći IOD nećemo čekati 3 godine. Stoga, ako sad niste uspjeli doći, ne propustite Inchoo Open Day #3! Vidimo se!

Ostale fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)