NOVOSTI

Inchoo Learning Day #11 – Kako nam je bilo i kako su izgledali svi ILD-ovi kroz povijest!

Inchooeri
Zrinka Antolovic
Danas nam je divan dan, divan dan, Inchoo slavi 11. rođendan! 🙂
Na današnji rođendan prisjećamo se kako nam je bilo na zadnjem Inchoo Learning Dayu i kako su izgledali ILD-ovi u ovih 11 godina.

Inchoo Learning Day #11

Nedavno smo radni tjedan završili u prirodi na još jednom Inchoo Learning Day-u. Ured u Superu odlučili smo zamijeniti uredom u prirodi u Josipovcu na Udičarskom domu. Domaćini su nam pripremili doručak od suhomesnatih proizvoda, a za ručak smo jeli gulaš i perkelt od soma.

Inchoo Learning Day 11 - Kako nam je bilo i kako su izgledali svi ILD-ovi kroz povijest

Nakon što nas je razbudila kava i rakija započeo je Learning dio. Predstavnici timova prezentirali su što se u posljednje vrijeme događalo u njihovim timovima, na čemu trenutno rade i koji su im planovi za budućnost. Tomislav Bilić dao je osvrt na prethodnu godinu, a nakon njega je Filip Svetličić predstavio promjene koje se događaju u Frontend timu i zanimljive interne projekte na kojima rade.

Toni Aničić bio je predstavnik Project Management tima, dok je Vanja Bunjevac govorio o novostima u Houston timu. Houstonovci su nekadašnji ICGevci koji su trenutno u potrazi za novim Digital Marketing Managerom koji će ojačati njihov tim. Marko Briševac ispričao je kako je njemu i Zoranu bilo na treningu i certifikaciji Nielsen Norman Group i što to znači za naše klijente.

Kad bi postojala nagrada za najbolju prezentaciju ILD-a i kad bi autor ovog članka bio u žiriju, pobjedu za najbolju prezentaciju definitivno bi dobila grupa Mentora koji su pripremili odličnu prezentaciju svog rada otkad su se oformili kao tim. Međutim, nagrada za najbolju prezentaciju ne postoji i stavimo šalu na stranu jer su svi predstavnici timova lijepo prikazali rezultate i planove budućeg razvoja.

Kao šećer na kraju, Vesna Mijatović je predstavila što se događa u prodajnom timu, a Aron Stanić je obranio boje marketinškog tima.

Inchoo Learning Day 11 - Kako je bilo i kako su izgledali svi ILD-ovi kroz povijest

Kako je izgledao team building dio dana?

Nakon prezentacijskog dijela započeo je adrenalinsko-zabavni dio dana. Ekipa iz Quadovi Osijek u suradnji s Paintball & Airsoft Raptor – Karanac pripremila nam je ljudski stolni nogomet i vožnju quadovima. Ljudski smo stolni nogomet već isprobali na prošlom ILD-u i znali smo kakva nas zabava očekuje, ali quadovi su nas oduševili.

Dragi Marjan, koji je bio glavni za quadove, sa svojim je timom pripremio zanimljiv poligon na kojem nas je educirao o vožnji quadova kako bismo svi znali upravljati njima i kako bi naša vožnja bila sigurna. Nakon što su svi prošli edukaciju mogli smo se upustiti u vožnju šumskim putevima. Vožnja je bila odlična i svakako svima preporučujemo da isprobaju quadove. Jednog smo Inchooera izgubili u šumi, ali sretni smo što je uspješno pronašao put da nam se vrati. Vjerujemo da nakon ove quad pustolovine više nikada neće biti isti. 🙂

Inchoo Learning Day 11 - Kako je bilo

Ali što je zapravo Inchoo Learning Day?

To je netipični radni dan kada izlazimo iz ureda i vrijeme provodimo u prirodi. Najčešće bude petak, a prije ručka se održava edukativni dio gdje si kroz kratke prezentacije međusobno predstavimo nove interne projekte, tehničke izazove s kojima se susrećemo ili timovi prezentiraju na čemu trenutno rade. U poslijepodnevnim satima održavaju se team building aktivnosti.

U ovih 11 godina, koliko Inchoo postoji, održali su se zanimljivi Inchoo Learning dani. Krajem 2010., na prvom ILD-u, Inchooeri su poželjeli: “We’re hoping to start a new tradition with the event we organized today. The idea is simple. We will take one Friday every two months to go somewhere in the nature and spend a day working on education and knowledge sharing.”
Ne odlazimo tako često na ILD, ali se tradicija stvorila. U nastavku pogledajmo kako su izgledali ILD-ovi u ovih 11 godina koliko Inchoo postoji.

  • (Studeni 2010.) Priča o ILD-u započela je u Zlatnoj Gredi gdje su se održala tehnička predavanja “Eclipse, SVN & Magento“, “MVC & Magento“, “Events & Observers“, “Frontend best practices“ i “Debugging techniques“. Inchooeri su u poslijepodnevnim satima testirali svoje vještine u streličarstvu.
  • (Veljača 2011.) Drugi ILD održao se na lokaciji Piroš Čizma, Suza. Na ovom su nam se događaju pridružila dva međunarodna prijatelja Zdravko Karanović i Srdjan Bajić. Na predavačkom dijelu govorilo se o Gitu i Project Managementu, a nakon toga je vrijeme bilo rezervirano za degustaciju dobrog baranjskog vina.
  • (Rujan 2011.) Na Trećem ILD-u Inchooeri su uzvratili udarac golf palicom. Za lokaciju je odabran Hotel Patria u Belom Manastiru, a predavanja su bila o izradi mobilnih aplikacija i naprednog programiranja u Magentu te je predstavljen novi PHP framework (Symfony2). Nakon radnog dijela Inchooeri su se zaputili prema Zmajevcu u golf klub.
  • (Ožujak 2012.) Na četvrtom ILD-u Inchooeri su se vratili u Zlatnu Gredu gdje je sve i počelo. Predavanja su bila o “Magento Enterprise Reward Points Inside Out”, “Magento Translations – Advanced Tips&Tricks”, “UI Designer meets Frontend Developers“, “Magento SOAP API” i “Introduction to Phing“. Nakon čobanca cijeli se tim upustio u avanturu u čamcima gdje su tražili blago koje ih je odvelo na put starih ribara koji su u prošlosti na tom području zarađivali za život.
  • (Listopad 2012.) Peti ILD nije imao klasična tehnička predavanja nego su članovi developerskih timova predstavili projekte na kojima rade i izazove s kojima se susreću. Nakon razmjene znanja tim se uputio u Kneževu kušaonicu – obližnji mali srednjovjekovni dvorac pretvoren u kušaonicu rakije.
  • (Listopad 2013.) Šesti ILD može se opisati kao kombinacija tehničkih predavanja, roštilja, vožnje quadova, streličarstva i igre traženja blaga. Predavački dio održao se u maloj vinariji u Suzi, a zabavni dio dana bio je smješten na lokaciji Tri mudraca.
  • O sedmom ILD-u nema pisanog traga. Sigurno su Inchooeri htjeli prikriti sve dokaze o tom danu. 🙂 Govori se da se taj tajnoviti ILD održao u Dalju.
  • (Svibanj 2016.) Osmi ILD započeo je u Ernestinovu, rodnom mjestu našeg direktora Tomislava. Nakon posjete Galeriji Petra Smajića na obližnjoj su se pozornici održala kratka predavanja gdje je Tomislav predstavio plan za iduću godinu i smjer u kojem će se tvrtka razvijati, a organizacijski tim konferencije Developers Paradise sumirao je dojmove s konferencije. Developeri su govorili o Magento 2 platformi i za kraj su se timovi podijelili u manje grupe gdje su postavili temelje budućim projektima. Do kraja dana nas je zabavio zip-line, jahanje konja i igranje nogometa.
  • (Svibanj 2017.) Zlatna Greda pokazala se kao odličan odabir za ILD pa smo se odlučili ponoviti tu lokaciju. Timovi su na predavanjima predstavili svoja iskustva s projekata, a nakon toga smo se penjali po adrenalinskom parku i biciklima vozili po Baranji. Puhale su se svjećice za deveti rođendan i odlično smo se zabavili.
  • (Studeni 2017.) Za okrugli ILD izbacili smo edukacijski dio, sakrili se u šumu usred vinograda i napunili baterije uz grah, paintball i ljudski stolni nogomet.

Mi volimo Inchoo Learning Day, sa svakog imamo lijepe uspomene i veselimo se idućem! 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)