NOVOSTI

Digital Marketing tim dobiva svoj senioritet!

Edukacije
Maja Kokolari
Inchoo je eCommerce agencija koja nudi potpunu uslugu izrade, dizajna i optimizacije online trgovina. S našim klijentima nastojimo ostvariti dugoročnu suradnju fokusiranu na rast njihovog online poslovanja.
U tom izuzetno snažnu ulogu igra naš Digital Marketing tim. Prateći dobru praksu uvođenja senioriteta kod tehničkih i Project Management timova, danas je službeno i Digital Marketing senioritet ugledao svjetlo dana!

Digital Marketing tim u Inchoou sastoji se od stručnjaka koji svakodnevno upravljaju plaćenim kampanjama (Google Ads, Bing Ads, Amazon Ads, itd.), rade na tehničkoj optimizaciji online trgovina za tražilice (upravljanje datotekama robots.txt, interni linkovi, 404 linkovi, meta opisi, headinzi, itd.) te naprednim implementacijama različitih alata za praćenje podataka kroz Google Tag Manager.

Upravljanje raznolikim digital marketing kanalima omogućuje nam pružanje kvalitetne podrške klijentovom rastu i postavljanju smjera koji osigurava napredak i obostrano zadovoljstvo. Istom logikom smo se vodili i prilikom kreiranja naših senioriteta.

Kako je klijentu bitno razumjeti koji su sljedeći koraci potrebni za rast i razvoj poslovanja, tako je izuzetno bitno dati odgovore na slična pitanja vezana uz profesionalni razvoj i napredovanje u karijeri svakom Inchooeru.

Upravo to je svrha Digital Marketing Senioriteta! Kroz direktnu komunikaciju jasnih očekivanja, nastojimo maksimalno povećati razinu transparentnosti te samim time i omogućiti osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti na radnom mjestu. Najjednostavnije rečeno, Senioritet odgovara na FAQ: “Što trebam napraviti kako bi napredovao/la unutar organizacije?“.

Podjela na Junior, Mid i Senior razine

Digital Marketing Senioritet u Inchoou nudi 2 podjele. Prva i osnovna podjela dijeli 3 različite razine pozicija, unutar koje se također razvrstavaju podrazine pozicija. Zvuči komplicirano? Zbilja nije.

U praksi, to izgleda ovako:

 1. Junior Digital Marketing Manager
  1. Junior Level 1
  2. Junior Level 2
  3. Junior Level 3
 2. Middle Digital Marketing Manager
  1. Mid Level 1
  2. Mid Level 2
  3. Mid Level 3
 3. Senior Digital Marketing Manager
  1. Senior Level 1
  2. Senior Master ili Evangelist

Iako na prvu ruku navedena podjela više odgovara developerskoj kulturi, naša želja je bila zadržati isti pristup te istu razinu očekivanja kako kod tehničkih timova, tako i u project managementu pa i u UX/UI design timu. Istim principom planiramo razviti Senioritete za baš svaki odjel koji se nalazi u Inchoo – kako bi osigurali da je pristup poslu među svim odjelima sinkroniziran.

Razine odgovornosti kroz zadatak, projekt & proces

Svaka razina Digital Marketing Senioriteta definirana je kroz 3 različite kategorije odgovornosti. Odgovornost se gleda kroz pristup zadatku, projektu i procesu. Tako se, primjerice, na nižim juniorskim pozicijama dobivaju definirane stvari na razini zadatka, a kako se napreduje kroz senioritet, tako se i očekuje preuzimanje odgovornosti i rezultata na razini projekata (internih i eksternih) te na razini procesa.

Na razini zadatka, jednako je bitan pristup izvršavanju zadataka kao i pristup razradi zadataka za ostale. Dok se kod juniora očekuje odrađivanje raspisanih zadataka prema uputama, na kasnijim razinama senioriteta prirodno dolazi do delegacije zadataka kolegama na nižim razinama, kao i potpora i mentoriranje prilikom rješavanja istih.

Kod samog projekta, faktori poput količine i zahtjevnosti našeg angažmana, veličine klijenta i budžeta definiraju složenost projekta. Kroz senioritet se definiraju očekivanja prema pristupu postavljanja kratkoročne i dugoročne digital marketing strategije, te naravno i postizanje ciljeva unutar nje. Nije očekivanje da će junior biti odgovoran za kompletne rezultate projekta na kojemu radi, no Digital Marketing Manageri na mid pozicijama (pa nadalje) samostalno rade na projektima svih veličina, pa naravno i odgovaraju za postignute rezultate na njima. Seniorske pozicije razumiju širu sliku čitavog Digital Marketing tima, pa samim time i što i na koji način čitav tim radi.

I finalno, sam proces objedinjuje korake koje je potrebno učiniti kako bi se postigli rezultati digital marketing strategije. Dok od junior razina očekujemo praćenje postavljenih procesa, kako se pojedinac razvija i napreduje, tako se očekuje i konstanta disrupcija procesa kroz obogaćivanje, testiranje i implementiranje poboljšanja. U dinamičnom okruženju poput digital marketinga, rad na svakom projektu predstavlja priliku za unaprjeđivanja procesa, uvođenja novih usluga, prepoznavanja prilika i podizanje ljestvice u kvaliteti finalnog rješenja i rezultata koji dolaze.

Dosta priče, gdje je taj Digital Marketing Senioritet?

Kategorije i razine napredovanja Digital Marketing Managera u Inchoou je dokument koji vrlo rado dijelimo sa svima zainteresiranima za rad u našoj agenciji ili znatiželjnima za informacijom kako to negdje drugdje funkcionira.

Iako našim Senioritetom izuzetno cijenimo vrhunsku ekspertizu u Digital Marketing područjima, napredovanje po razinama maksimalno je povezano i s integritetom, strasti prema poslu, izvrsnosti u radu, razvoju sebe i svojih kolega te timskom radu kao temeljnim vrijednostima koje njegujemo u našoj agenciji.

Inchoo-Kategorije-i-razine-napredovanja-Digital-Marketing-Manager.pdf

Postani i ti Digital Marketing Manager!

U tijeku je natječaj za posao o kojemu možeš više saznati na ovom LINKU!

Natječaj traje do 31. ožujka 2021. a svoj životopis i zadatak iz natječaja možeš poslati do 23:59.

Natječaj je završio.

Aktivni natječaji!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)