Vitaly Friedman u Osijeku održava radionicu “Nove avanture responzivnog dizajna”

Osijek Software City u suradnji s DaFED-om organizira radionicu responzivnog dizajna koju će voditi Vitaly Friedman, jedan od najpoznatijih stručnjaka iz područja responsive web dizajna u svijetu!

Radionica “Nove avanture responzivnog dizajna” održat će se 17. lipnja 2017. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku od 9:00 do 18:00.

Tko je Vitaly Friedman?

Vitaly je suosnivač i glavni urednik vodećeg online portala Smashing Magazine, koji objedinjuje web dizajn i development, a mjesečno ima više od 3 000 000 pregleda. Često je glavni predavač na svjetskim konferencijama, autor je nekoliko knjiga i strastveni je borac za kvalitetu web dizajna.

Davne 1998. počeo je s izradom web stranica i objavljivanjem članaka online, fasciniran mogućnostima koje internet donosi. S vremenom, shvatio je kako iz previše izvora traži članke i informacije vezane za web dizajn i development te kako bi to bilo dobro objediniti. Tako je 2006. nastao Smashing Magazine, kojeg je osnovao sa Svenom Lennartzom. Kako je i sam web dizajn dobivao na snazi, tako su rasli i njihovi apetiti za širenjem iskustava i best-practices primjera. Uslijedile su najprodavanije web dizajn knjige Smashing books i kultna konferencija Smashing Conference.

Pogledajte zanimljiv intervju s Vitalyjem, snimljenog za Awwwards, poznati web koji promovira i nagrađuje najbolje dizajnere, developere i web agencije u svijetu.

O radionici “Nove avanture responzivnog dizajna”

Uz HTTP/2, Service Workers, Responsive Images, Flexbox, CSS Grid Layout, SVG i Font Loading API sada dostupne u preglednicima, još uvijek pokušavamo otkriti pravu strategiju za dizajniranje i kreiranje responzivnih web stranica na vrijeme. Želimo koristiti sve te tehnologije, ali kako to napraviti učinkovito i u razumnom vremenu?

U ovoj radionici, razmatrat ćete strategiju izrade brzih i fleksibilnih sustava responzivnog dizajna, koristeći sve te divne web tehnologije koje danas imamo na raspolaganju. Također, radit ćete na rješavanju problema u starijim preglednicima, te obuhvatiti nekoliko malih “prljavih” tehnika koje bi mogle osigurati da vaše responzivne web stranice ostanu relevantne, fleksibilne i pristupačne u narednim godinama.

Trajanje i cijena radionice

Radionica počinje u 9:00 na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a završava oko 18:00 sati. Oprema (laptopi, tableti i ostalo) nije obavezna, ali ponesite ako želite.

Cijena radionice je 400,00 HRK, a karte su nabavljive na Entrio servisu ili putem ove forme. Svi sudionici radionice imaju uključen ručak i coffee break u cijenu karte.


Besplatno predavanje prije radionice

Neposredno prije radionice, Vitaly će u petak 16. lipnja održati i besplatno predavanje na Ekonomskom fakultetu s početkom u 19 sati. Na predavanju će govoriti o tome kako su se u Smashing Magazineu borili s optimizacijom performansi novog projekta. Bit će riječi i o tranziciji HTTP/2, radu s web fontovima, oglašavanju i drugim povezanim temama.

Ovo je radionica koja će vam biti od velike koristi, nemojte ju propustiti! Više informacija pronađite na OSC Facebook stranici.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *