Migracija na Magento 2
Velika Britanija, globalno
Modna industrija
Prelazak našeg dugogodišnjeg klijenta s Magento 1 Enterprise na Magento 2 Commerce
Zee&Co je jedan od najvećih trgovaca ženske, muške i dječje dizajnerske odjeće u Velikoj Britaniji. Posluju više od 30 godina, a osim online trgovine imaju šest fizičkih trgovina. 

Profil trgovca

S britanskim modnim trgovcem Zee&Co radimo već 9 godina i to je najduži partnerski odnos koji smo razvili s nekim klijentom. Zajedno smo prošli kroz mnoge uspone i padove, a odnos smo razvili do razine da možemo reći da se “poznajemo u dušu”.

Suradnju smo započeli izradom mobilne teme 2012. godine i s time postavili dobre temelje za daljnju suradnju. Brzo smo razvili povjerenje koje je od početka rezultiralo zajedničkim rastom i napretkom. 

Za klijenta smo kreirali njegov prvi website s responzivnim dizajnom, što je dovelo do povećane upotrebe mobilnih uređaja kod ciljane publike. 

Postupne promjene na strani UX-a, kontinuirana SEO unaprjeđenja i mnogo truda uloženog u održavanje postojećih i izgradnju novih, prilagođenih funkcionalnosti, doveli su do rasta poslovanja koji je svake godine sve veći i snažniji.

“Zee&Co je jedan od najvećih trgovaca ženske, muške i dječje dizajnerske odjeće u Velikoj Britaniji. Posluju više od 30 godina, a osim online trgovine imaju šest fizičkih trgovina. “

Projektno rješenje

Nakon osam godina zajedničke suradnje, u jeku pandemije pred nas je došao najveći test –  migracija na Magento 2 platformu. 

Magento 2 migracija

Migracija je zahtjevan projekt i ništa nismo smjeli prepustiti slučaju, a pred nama je bio izazov migriranja specifične web trgovine na kojoj smo kroz godine razvili mnogobrojne prilagođene funkcionalnosti.

Nakon što smo ostvarili odlične rezultate na Magento 1 webshopu, migraciju smo vidjeli kao priliku za podizanje trgovine na još višu razinu. Cijeli postupak smo pažljivo isplanirali, a plan je uključivao prepoznavanje potrebe za refaktoriranjem koda, odbacivanje zastarjelih i dodavanje novih, prilagođenih funkcionalnosti na Magento 2 rješenju. 

Posebnu smo pažnju posvetili UX dizajnu za koji smo, zajedno s klijentom, uložili puno vremena, truda i resursa što je donijelo odlične rezultate jer je Zee&Co nagrađen u kategoriji najboljeg mobilnog eCommerce rješenja u Velikoj Britaniji 2019. godine.

Zahvaljujući kvalitetnoj fazi planiranja, migracija prilagođenih funkcionalnosti i refaktoriranje koda protekla je glatko i bez većih problema.

“Pred nama je bio izazov migriranja specifične web trgovine na kojoj smo kroz godine razvili mnogobrojne prilagođene funkcionalnosti.”

Promjena ERP-a usred projekta i odabir ekstenzija

Situacija je postala zanimljiva usred projekta kada je klijent odlučio promijeniti ERP sustav. 

Bilo je vrlo izazovno raditi integraciju ERP-a s postojećom, Magento 1 trgovinom, dok smo u isto vrijeme pripremali ERP za novu, migriranu web trgovinu. Na sreću, uspjeli smo proći kroz sve poteškoće i uz pomoć tima iz Eurostopa smo uspješno integrirali i testirali ERP na vrijeme za migraciju. 

Zee&Co tim razumije važnost kontinuiranog praćenja ponašanja korisnika i neprestano ulaže u pronalaske novih načina zadovoljavanja potreba svojih kupaca. Ovakva suradnja nam omogućuje da zajedno s klijentom odaberemo prava i provjerena rješenja koja su neophodna za poboljšanje eCommerce poslovanja. 

Ekstenzija Fresh Relevance je odličan odabir za personalizaciju, uz Premier Shipping se kupci opet vraćaju, a Click & Collect je u današnje vrijeme postao standard. Sendy je bio izbor za transakcijske poruke i email marketing, a Size Guide, Shop by Brand, Advanced Layered Navigation i mnoge druge ekstenzije su omogućile da Zee&Co prati trendove najpoznatijih modnih web trgovina diljem svijeta. 

“Uzbudljivo je bilo raditi integraciju ERP-a s postojećom, Magento 1 trgovinom dok smo u isto vrijeme pripremamo ERP za novu, migriranu web trgovinu.”

SEO

Svaka značajna promjena na web trgovini može utjecati na SEO, a posebni izazov je kada imaš kompleksnu web trgovinu koju godinama gradiš, i moraš je prebaciti na novu platformu. Iako imaju gotovo isto ime, Magento 1 i 2 su dvije različite platforme, te svaka donosi nešto drugačije sa sobom.

Ako nije ostvarena uska suradnja između SEO stručnjaka i development tima, migracija može predstavljati problem u prijenosu podataka, i dovesti do pada organskog prometa. Srećom, u korist su nam išle godine iskustva naših SEO stručnjaka koji su se pobrinuli da migracija prođe glatko i bez većih problema.

Iskustvo naših SEO stručnjaka značajno je utjecalo na proces migracije, koji je prošao glatko i bez većih problema.

Rezultati 

Zbog pandemije Covid-19, cijeli svijet je osjetio posljedice koje nisu zaobišle ni britansku modnu industriju gdje su duži period bile zatvorene sve fizičke trgovine. 

Srećom, vizionarski tim Zee&Co je prepoznao potrebu za udvostručavanjem svojih eCommerce napora na vrijeme. Iako modna industrija i dalje osjeća posljedice pandemije, naš klijent je u puno boljoj poziciji da stvori prihode ako se ovakva izazovna vremena opet ponove.

Tražiš nekog tko će ti pomoći u planiranju migracije na Magento 2?

Javi nam se. Odgovorit ćemo ti u najkraćem mogućem roku!