KEH Camera

keh.com
Magento
Sjedinjene Američke Države
Rabljeni fotoaparati i fotografska oprema
Migracija najveće svjetske online trgovine rabljenih fotoaparata i foto opreme s Magento 1 na Magento 2 platformu.
+48%
+13%
+29%

Profil trgovca

KEH Camera, sa sjedištem u Atlanti (SAD) ima tradiciju dugu 40 godina u svijetu rabljenih kamera i fotografske opreme. Kupcima pružaju kvalitetnu opremu i izvrsnu uslugu, a sa svojim marketplaceom su postali lideri u industriji. 

Naše partnerstvo je započelo 2015. godine kada su nam se javili sa željom da pregledamo njihovu stranicu i identificiramo potencijalne tehničke probleme koji im narušavaju performanse. Složili smo se da je tehnički audit savršen način za početak suradnje, te od tada radimo zajedno na unaprjeđenju njihovog poslovanja.

“KEH Camera ima tradiciju dugu 40 godina i svjetski su lider u svijetu rabljenih kamera i foto opreme.”

Projektno rješenje

Kada je Magento najavio prestanak podrške za Magento 1, klijent je odlučio migrirati na Magento 2, jer je htio zadržati sigurnost na visokoj razini, te biti i dalje usklađen s PCI DSS standardima. Nisu htjeli imati probleme s poslužiteljima internetskog plaćanja i željeli su imati potpunu podršku od strane platforme. 

Pred nama je bio opsežan projekt migracije i odlučili smo fazu planiranja napraviti na dva kontinenta. Naš je projektni tim posjetio klijenta u Atlanti, a planiranje smo završili u Osijeku kad nas je posjetio njihov tehnički direktor. Organiziranje uživo sastanaka s klijentom je najbolji način za ostvarivanje kvalitetnog odnosa. Upoznavanje i mogućnost zbližavanja klijenta i tima koji radi na projektu daje posebnu čar odnosu te olakšava zajednički rad.

Fazu planiranja smo napravili na dva kontinenta, a organiziranje sastanaka uživo je najbolji način ostvarivanja kvalitetnog odnosa s klijentom.

Migracija na Magento 2 

Prilikom faze planiranja, važno je bilo dobro isplanirati migraciju kako ne bi došlo do konflikta između dvije platforme i kako bi se osigurao kvalitetan prijenos svih podataka. 

Migrirali smo više od milijun proizvoda, podatke o kupcima, detalje narudžbe, prilagođene ekstenzije i proces dostave te sve to prilagodili specifičnostima Magento 2 platforme. 

Za migrirani webshop smo kreirali nove, posebno izrađene funkcionalnosti, ali smo i preuzeli neke s prethodnog rješenja.

Iako imaju gotovo isto ime, Magento 1 i Magento 2 su dvije različite platforme. Na primjer, Magento 2 zahtijeva da je WordPress blog na istom serveru kao online trgovina, ali mi nismo htjeli pristati na taj zahtjev zbog sigurnosnih razloga. Naši iskusni developeri su uložili puno truda da bi blog i webshop bili na dva odvojena servera.

Marketplace

Svaki eCommerce razvojni projekt je specifičan pa tako ni ovaj nije iznimka. Ono što KEH čini posebno je činjenica da je on sam po sebi marketplace. Oni fotografsku opremu ne samo da prodaju, već je i kupuju. 

Osim prodaje, velik dio KEH poslovanja je kupovina rabljene opreme. Naš frontend tim je napravio odličan posao kreiravši aplikaciju za prodaju (Sell Shop app), razvijenu u Reactu. 

Aplikacija funkcionira tako da korisnici pronađu opremu koju žele prodati, odrede njezino stanje i prikažu što dolazi kao dodatak opremi. Nakon ispunjavanja podataka, korisnici dobivaju upute za pakiranje i plaćanje. 

Prilikom faze planiranja smo razmišljali o nekoliko pristupa izradi ove aplikacije, uključujući i PWA, te smo se nakon dugo razmišljanja odlučili na React, povezujući ga API-jem kako bismo dobili moderno i kvalitetno rješenje.

“Naš frontend tim je kreirao odličnu Sell Shopp aplikaciju izrađenu u Reactu gdje korisnici mogu prodati svoju rabljenu opremu. “

SEO

Jedno od važnih područja koje se ne smije zanemariti prilikom migracije projekta je SEO strana priče. Iz tog razloga mi uvijek prolazimo kroz detaljan interno razvijen popis stavki (SEO checklista za migraciju) kako bismo bili sigurni da je sve pokriveno i da će migracija biti uspješna. 

Godine iskustva nam idu u korist u borbi sa SEO bitkom prilikom migracije i uspješno osiguravamo da se svi URLovi pravilno preusmjere i da klijentov organski promet ne trpi posljedice i da ne opadne. 

Kvalitetna migracija je rezultirala rastom organskog prometa kojeg je pratio rast prihoda.

Rezultati 

Novi webshop https://www.keh.com/ je ugledao svjetlo dana početkom rujna 2020., a odlični rezultati su bili vidljivi brzo nakon lansiranja. Ukupni prihodi porasli su za 48% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, stopa konverzije se povećala za 13%, a transakcije za 29%.

Tražiš nekog tko će ti pomoći u planiranju migracije na Magento 2?

Javi nam se. Odgovorit ćemo ti u najkraćem mogućem roku!