BestLaminate

bestlaminate.com
Migracija na Magento 2 platformu
Sjedinjene Američke Države
Uređenje doma
Migracija s Magento 1 na Magento 2 platformu uz UX/UI redizajn web trgovine američkog stručnjaka za podne obloge.
+68%
+36%
+72%

Profil trgovca

Bestlaminate je trgovina podnim oblogama iz SAD-a usmjerena na uljepšavanje domova i poslovnih prostora. S vremenom je narasla u jednu od najvećih online trgovina podnim oblogama i postala autoritet na tržištu laminata. 

Naša suradnja počela je kada nas je kontaktirala njihova direktorica marketinga, Kasia Swierczek, u potrazi za tehničkim i SEO auditom za web trgovinu koja se tada nalazila u fazi pred lansiranje. Poslovanje našeg klijenta suočavalo se s brojnim problemima, poput problema s brzinom i optimizacijom performansi web trgovine. Nakon što je naš tim temeljito pregledao stranicu i pripremio izvještaj s koracima koje je potrebno pouduzeti, postalo je jasno da je zbog prevelikog broja problema najbolje od početka izraditi Magento 2 web trgovinu

Zadovoljan s odrađenim auditom i našim stručnim znanjem, klijent nam je povjerio zadatak razvoja i unapređenja njihove Magento 2 trgovine. Trgovinu smo migrirali s Magento 1 na Magento 2 te razvili i poboljšali brojna rješenja kako bi klijenta riješili problema sa sigurnosti, osvježili zastarjeli dizajn i unaprijedili korisničko iskustvo.

Tehnički i SEO audit

U detaljnom audit izvještaju klijentu smo predstavili važne informacije o frontendu, beckendu, SEO analizi i generalnom stanju stranice. Iako su neki dijelovi starog webshopa bili dobro odrađeni, poput tehničkog SEO-a, drugi su imali brojne probleme.

U daljnjoj analizi provjerili smo korisničko iskustvo, analizirali glavne stranice, responzivnost browsera i općenito responzivnost stranice. Naš je cilj bio da Bestlaminate bude funkcionalna i sigurna stranica od trenutka kada je kupac posjeti i cijelo vrijeme dok se na njoj nalazi. 

Testiranje performansi, kao dio frontend analize, omogućilo je bolji uvid u nepovoljnu situaciju s nekima od najvažnijih stranica web trgovine. Zaključili smo da su najlošiji rezultati na stranicama proizvoda, stranicama kataloga i naslovnoj stranici. Rezultati desktop verzije su očekivano bili nešto bolji od mobilne zato što se mobilne performanse testiraju na (prosječno) sporijoj mobilnoj brzini (3G) i sporijim konfiguracijama. 

Kao dio tehničkog audita (točnije backend analize), analizirali smo generalnu higijenu koda, integritet baze podataka, ekstenzije treće strane i infrastrukturu web stranice. Auditom smo ostvarili bolji uvid u sva problematična područja, za koja smo u nastavku razvili i implementirali rješenja, te na taj način riješili navedene probleme.

Projektno rješenje

Kako bi uspješno lansirali projekt, formirali smo tim od 13 stručnjaka. Tim je nešto više od 4 mjeseca zajedno radio na svim fazama, od dizajna, developmenta pa sve do lansiranja projekta. Za razvoj projekta najvećim smo dijelom koristili interno razvijena rješenja, koja na temelju naše dugogodišnje prakse provjereno rade najbolje. Iz tog razloga ne čude ni dobri rezultati koje donosimo na kraju, no prije toga nešto više o glavnim funkcionalnostima projekta te načinu na koji su prilagođeni našem klijentu i njegovim potrebama.

Narudžba besplatnih uzoraka 

Bez obzira na visoku kvalitetu slika koju BestLaminate koristi na svojoj web trgovini, ponekad je teško prezentirati pravu boju, teksturu i izgled proizvoda. Kako bi kupci vidjeli proizvod prije odlučivanja na kupovinu, klijent omogućava naručivanje besplatnog uzorka proizvoda bez unosa podataka o naplati i plaćanja poštarine. Ova se pogodnost odnosi na sve laminate i vinilne podove. Osim benefita za kupce, nastojali smo i klijentu olakšati posao te smo razvili rješenje koje zahtjeva manje vremena potrebnog za održavanje.

Klijent omogućava svojim kupcima naručivanje besplatnog uzorka proizvoda bez unosa podataka o naplati i plaćanja poštarine.

Prilagođeni prikaz statusa zaliha

Prilagođenim prikazom statusa zaliha omogućeno je unaprjeđeno prikazivanje stanja zaliha uz dodatne informacije o dostupnosti. Na taj način web trgovina osigurava više opcija za povećanje prodaje atraktivnim oznakama stanja zaliha. Prema potrebama prikaz stanja zaliha može se promijeniti u odnosu na defaultni, čime se ujedno mijenja i korisničko iskustvo stranice proizvoda.

Roomvo

Kako bi opremili klijenta s najboljim rješenjima koja će kupcima olakšati kupovinu, integrirali smo i Roomvo te time omogućili Room Viewer opciju. Room Viewer u nekoliko klikova nudi brzu i jednostavnu vizualizaciju proizvoda kroz prikaz odabranog proizvoda u prostoriji na temelju umetnute fotografije. Na ovaj način, moguće je vizualizirati proizvod u prostoriji za koju je namijenjen. Opcija se nalazi ispod slike proizvoda na svakoj stranici proizvoda. 

Room Viewer u nekoliko klikova nudi brzu i jednostavnu vizualizaciju proizvoda kroz prikaz odabranog proizvoda u prostoriji na temelju umetnute fotografije.

Kalkulator površine

Kalkulator površine razvijen je kako bi se kupcima osigurala kupovina točne količine potrebnog proizvoda. Funkcionira na način da kupac, na stranici proizvoda ili na novoj CMS stranici, unese dimenzije prostorije za koju kupuje laminate nakon čega slijedi kalkulacija mjera. Po završetku kalkulacije, kalkulator prikazuje točan broj paketa laminata koji je kupcu potreban za unesene dimenzije prostorije.

Kalkulator površine razvijen je kako bi se kupcima osigurala kupovina točne količine potrebnog proizvoda.

Rezultati

Iako su na projektu razvijene brojne funkcionalnosti, prethodno smo izdvojili samo one specifične za našeg klijenta, njegovu industriju i ovaj projekt. Osim glavnih funkcionalnosti, izdvojili smo i pojedine rezultate. U periodu od tri mjeseca nakon lansiranja projekta, u usporedbi s periodom od tri mjeseca prethodno lansiranju, primijetili smo impresivan porast rezultata vezanih za engagement korisnika na stranici, što je posljedično pozitivno utjecalo i na ukupne poslovne rezultate Bestlaminatea. 

Kako ne bi sve ostalo na našim riječima, možeš pročitati što je na svom LinkedIn profilu nakon lansiranja projekta naš klijent napisao o ovoj uspješnoj suradnji. 

 

Tražiš nekog tko će ti pomoći u planiranju migracije na Magento 2?

Javi nam se. Odgovorit ćemo ti u najkraćem mogućem roku!