NOVOSTI

Na Tjednu mobilnosti studenata predaju i Inchoo dizajneri

Inchooeri
Maja Kardum
I ove godine, studentska udruga IAESTE Osijek organizira Tjedan mobilnosti studenata (TMS).
To je manifestacija na kojoj razni predavači donose svoja iskustva vezana uz praksu, zapošljavanja i aktualne teme iz mobilnosti studenata.

Bivši studenti, sadašnji studenti, propali studenti, svi će od 13. do 18.10. udružiti predavačke snage na ETF-u kako bi pokazali da studiranje nije samo polaganje ispita, već donosi i širok spektar mogućnosti, prakse i aktivnosti u koje se možete uključiti tijekom studija. U nastavku pročitaj što se sprema za nadolazeći Tjedan mobilnosti studenata.

Što je na programu?

Ove godine ćemo imati priliku slušati što se to krije iza nove osječke digitalne i developerske agencije BambooLab, čuti iskustva Ive Soldo o studiranju na kruzeru pri čemu je posjetila 19 zemalja, Tajana Šarić će se osvrnuti na praksu na Mauriciusu gdje je educirala djecu, Ivan Marković će pričati o Software Startup Akademiji, a Marko Marincel i Dunja Juričić otkrit će ključ uspjeha u privatnim i poslovnim odnosima – komunikacijske vještine.

Svoj rad i program predstavit će studentske udruge AIESEC, ESN i ELSA, koje će prikazati primjere uspješne i kvalitetne prakse te kako doći do iste.

O čemu govore Inchoo, Betaware i Spin na TMS-u?

Osječke IT firme dat će i svoj doprinos. Betaware predstavlja jedan od osnivača, Krunoslav Ris, koji će govoriti o izradi softvera po mjeri, a Ivan Matejašić iz Spina predstavit će znanja i vještine potrebne za uspjeh u IT industriji.

Inchooeri Dino Balen i Marko Briševac će u četvrtak, 16.10.2014. u 17:30 ispričati kako su postali stalno zaposleni web dizajneri nakon godina freelancinga, ali i samostalnih poduzetničkih pothvata. Obojica će pričati i iz studentskog kuta gledanja, pošto Dino studira računarstvo na Elektrotehničkom fakultetu, dok je Marko završio financije na Ekonomskom. Kako im je hobi postao posao, kako su dolazili do klijenata, kako su uskladili studiranje uz to te kako izgledaju prakse u Inchoou – sve to možete saznati on naših dizajnera.

U bogatom i raznolikom programu Tjedna mobilnosti, svi studenti će moći naći nešto za sebe, unaprijediti svoja znanja i motivirati se za neka nova iskustva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)