NOVOSTI

Posjetili smo Tjedan Karijera na FOI-ju

Inchooeri
Zrinka Antolovic
Već sedmu godinu za redom, Varaždin sredinom listopada okuplja informatičke tvrtke koje su u potrazi za novim zaposlenicima.
Centar za podršku studentima i razvoj karijera FOI, organizira događaj pod nazivom Tjedan karijera, a zbog raznolikog sadržaja s FOI-ja, izlaze zadovoljni studenti i poslodavci. Naša vesela delegacija sastojala se od Borisa Kosa, Brune Mitrovića, Maje Kardum i Zrinke Antolović.

Inchooerima je ovo već treći odlazak na Tjedan karijera koji se održava na FOI-ju i svake godine se u Osijek vratimo oduševljeni s organizacijom i gostoprimstvom Varaždinaca. Tjedan je ispunjen raznolikim sadržajem gdje svaki student može pronaći nešto za sebe. 55 poduzeća je sudjelovalo na predavanjima, radionicama, Employer Pitchevima, Career Caffeu i na Karijernom španciru.

Naš Project Manager, Boris Kos, održao je predavanje gdje je studentima predstavio s kojim se izazovnim situacijama susrećemo unutar poduzeća prilikom izrade eCommerce rješenja. Isprezentirao je situacije u kojima se susreće na poziciji Project Managera u komunikaciji s klijentima i na koji način rješava neugodne situacije u kojima se pronađe. Na predavanju je pokušao razbiti krivu percepciju o Slavoncima gdje nas ostatak Hrvatske veže samo uz rakiju, narodnu nošnju i kulen, dok mi u isto vrijeme razvijamo zavidnu informatičku scenu.

Na njegovo predavanje se nadovezao naš eCommerce Marketing Specialist Bruno Mitrović, koji je studentima predstavio svoj karijerni put gdje je prije Inchooa radio raznovrsne poslove, kao što je volontiranje i rad za minimalnu naknadnu, samo kako bi dobio što više iskustva. To iskustvo ga je dovelo na današnju poziciju koja mu je donijela prvi pravi profesionalni ugovor. Bruno je studentima predložio korisne alate za učenje, a mi se nadamo da je svojim predstavljanjem barem neke od njih motivirao na daljnji profesionalni razvoj.

U petak se održao glavni dan Tjedna karijera koji je započeo sa službenim otvaranjem i motivacijskim govorom Tomislava i Ane Car iz tvrtke Infinum koji su studentima ispričali kako vođenje vlastitog biznisa izgleda kao jahanje lava. Zanimljivim i simpatičnim pristupom su prikazali svoj karijerni put iz poslovne i osobne perspektive gdje su se pronašli u situaciji da su u isto vrijeme radne kolege i supružnici.

Employer Pitches je zanimljivi nastup poslodavaca usmjeren prema studentima gdje predstavnik poduzeća ima samo 3 minute da zainteresira studente za upravo njegovo poduzeće. Studenti su pomoću aplikacije, koju su sami izradili, mogli glasati i odabrati “Best Employer Pitch”, a nagrada je otišla u ruke Infinumovaca koji su svoje predstavljanje odsvirali na gitari.

Naša Maja Kardum je predstavila Inchoo i pozvala sve zainteresirane studente da nam se pridruže na štandu u sklopu Karijernog špancira. Mnogobrojni studenti su nam se pridružili na štandiranju i pokazali velik interes za našim poduzećem, a neki od njih su nas već i kontaktirali. Na tri kata su bili raspoređeni mnogobrojni poslodavci i stvorila se odlična atmosfera gdje smo se svi super proveli, ali i ostvarili mnogobrojne kontakte.

Organizacijski odbor je za kraj pripremio neformalno druženje i brucošijadu za studente.

U okruženju gdje je visoka stopa nezaposlenosti, uvijek je zanimljivo osjetiti kako se nalazimo u sektoru gdje se poslodavci predstavljaju studentima u nadi da upravo njihovo poduzeće odaberu u svojoj budućoj karijeri. Svim studentima FOI-ja želimo puno sreće pri završetku studija i nadamo se da će uspješno pronaći svog idealnog poslodavca. A mi se vidimo iduće godine! 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)