NOVOSTI

Jer Kuleni imaju dušu!

Inchooeri
Zrinka Antolovic
Prošli vikend smo sudjelovali na KulenDayz konferenciji, najvećoj IT konferenciju u Slavoniji.
Zasluge što ova konferencija postoji idu Bernardu Katiću, idejnom začetniku i direktoru konferencije.

Prije 10 godina je osječki Microsoft Community pozvao ekipu iz cijele Hrvatske na druženje i predavanja zvana ”KulenDayZ” i tad se okupilo 30-ak ljudi. Danas, 10 godina kasnije, konferencija bilježi 700 registriranih sudionika, a Pampas je posjetilo više od 800 ljudi. Drago nam je što je i Inchoo dio te priče! 

Glavni organizatori ovogodišnje KulenDayz konferencije su Microsoft Community, Osijek Software City, Project Management Institute Hrvatska i Poduzetnički inkubator BIOS. Ljepota ove konferencije je što ju organizira zajednica i organizacijski tim se sastoji od šarolike informatičke ekipe raznovrsnih lokalnih tvrtki. Osim što ima zanimljivo ime, konferencija se razlikuje po jedinstvenom, opuštenom pristupu te naglasku na druženju. Ako se pita bilo kojeg sudionika konferencije da u kratkim crtama opiše KulenDayze, svi će se složiti da ovdje vlada opuštena atmosfera. Dvorane gdje se održavaju predavanja su ukrašene slamom i kukuruzima, a u prostoru za druženje je postavljena In Da Sofa, prepoznatljiva Chill & Relax oaza za koju je zadužena Kreativna agencija Adverta. Konferencija je kroz godine postala pravi IT brand, a posjetitelji joj se svake godine vraćaju.

Program je podijeljen na tri dana: pretkonferencijski treninzi, glavni dan konferencije i teambuilding. Na glavnom danu se održalo 54 predavanja iz 8 različitih područja, a paralelno s predavanjima za “odrasle” su se održali KulenDayz Kidz – radionice za učenike u kojima je predstavljen kompletno digitalni obrazovni sadržaj koji pokriva novi kurikulum. Govorilo se o računalnom razmišljanju, programiranju uz igre bez i s računalom, e-društvu, digitalnoj pismenosti i komunikaciji. Po prvi put održan track pod nazivom KulenDayz Teacherz gdje su učitelji sudjelovali u edukacijama o novim trendovima i tehnologijama prilagođenima baš njima. Na radionicama su se naučili služiti s WordPress stranicama, Pythonom i Microsoft Teams alatom.

Inchooeri su bili posvuda, a glavne zvijezde su bili šarmantni predavački trojac – Antonija Tadić (Project Manager), Nenad Andraković (Frontend Developer) i Zoran Vorkapić (Designer). Svojim predavanjima su pokrili tri različita područja: Zoran je održao odlično dizajn predavanje o praktičnoj tipografiji za web gdje je publici objasnio kako bezbolno postaviti tipografiju i ostati u dobrim odnosima s frontendašem nakon handovera. Antonija je govorila o tome kako Project Manager može utjecati na razvoj pojedinca unutar tima, a nakon predavanja se razvila zanimljiva rasprava koja je zaključila sva Project Management predavanja na konferenciji. Nenad je govorio o Progresivnim Web Aplikacijama, gorućoj temi u developerskom svijetu. Na konferenciji Meet Magento Hrvatska smo baš tu temu odabrali kao glavnu temu developerskih predavanja.

Mi smo se odlično zabavili, a za sve vas koji niste imali priliku ove godine doći predlažem da si već sad rezervirate prvi vikend u rujnu za iduću godinu! Jer Kuleni imaju dušu! 🙂

Više fotografija pogledajte u galeriji portala Osijek031

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)