NOVOSTI

Koliko Inchooera je potrebno da se oliči ograda?

Inchooeri
Vanja Maganjic
Inchoo je i ove godine sudjelovao u akciji “Hrvatska volontira” koja se održava svake godine u svibnju.
Ova akcija je pokrenuta kako bi se potaknulo promicanje važnosti volontiranja, a jedan od elemenata je svakako i povezivanje djelatnika poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora.

Inchoo je već sudjelovao u akciji Hrvatska volontira u prijašnjim godinama, no ove godine je to bilo na puno većoj skali sa čak 14 Inchooera koji su se zaprljali i pokazali kako im fizički posao nije strani pojam. 

Organizacija koju smo odabrali je SOS Dječje selo Ladimirevci, koja pruža obiteljski model dugoročne skrbi djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Ova organizacija nas je privukla zbog svog cilja i načina rada, a dolaskom na lokaciju oduševila pozitivnom energijom koja vlada među štićenicima i zaposlenicima. Uz srdačnu dobrodošlicu i prijeko potrebnu kavu pala je i podjela rada.

20160518_105948

Zadatak koji smo imali je bio oličiti drvene ograde ispred kuća kako bi bile otpornije na kišu i snijeg, ali i oku ugodnije. Boravak u prirodi, dalje od monitora, svakako je bila dobra promjena. Sam posao nije bio naporan, dapače pokazao se opuštajućim i ubrzo su nam se pridružili i štićenici. Za ručak je bio grah iz kotlića, a poslije ručka vratili smo se na posao i “udahnuli novi život” u ograde.

20160518_111521

Podržavamo akciju “Hrvatska volontira” i pozivamo sve tvrtke na sudjelovanje jer smo i mi sami vidjeli korist koju smo dobili promjenom lokacije i zajedničkim sudjelovanjem u jednoj aktivnosti. Iako se prvih sat vremena pričalo samo o poslu, kasnije su se teme proširile i imali smo priliku bolje upoznati svoje kolege. Volotiranje nije bilo korisno samo SOS selu, nego i nama, stoga se veselimo novoj prilici da oživimo svog unutarnjeg Tom Sawyera i Huckleberry Finna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)