NOVOSTI

Inchoo Learning Day #8: Back to Basics

Inchooeri
Vanja Maganjic
Prošli tjedan je imao drugačiji tempo od uobičajenog.
U utorak smo volontirali u SOS Dječjem selu Ladimirevci, a već u petak ponovno smo napustili urede zbog tradicionalnog ILD-a.

Ako pratiš naš blog neko vrijeme, znaš da je ILD kratica za Inchoo Learning Day, dan kada Inchooeri odlaze u prirodu na edukacije i team building. Ovogodišnji ILD se poklopio s Inchoovim 8. rođendanom pa smo iskoristili priliku i vratili se tamo gdje je sve započelo, u mjesto iz kojeg je naš direktor Tomislav – Ernestinovo.

Dan smo započeli carpool-om do Ernestinova, točnije do Galerije Petar Smajić, ispred koje smo doručkovali i popili zasluženu kavu ili čaj. Poslije toga smo prošetali do obližnje pozornice vatrogasnog doma kako bi poslušali planirana predavanja.

ILD_svi

Na prvom predavanju, Tomislav nam je predstavio plan za tvrtku i smjer u kojem ćemo se razvijati do kraja 2016. Drugo predavanje je držao Nandino, koji je sumirao konferenciju Developers Paradise kao i reakcije na nju te iskoristio priliku kako bi još jednom pohvalio organizacijski tim. Zadnje predavanje je bilo rezervirano za Hrvoja i Ivana koji su pričali o Magento 2 platformi, gdje se ona trenutno nalazi i mogućnostima koje se otvaraju za naše postojeće i buduće klijente. Poslije toga smo se razdvojili na tri grupe (frontend, backend i ICG, prodaja i dizajn) i postavili temelje budućim projektima.

Poslije edukacijskog dijela, odslušali smo predavanje Verice Tolić o Petru Smajiću, Galeriji otvorenoj njemu u čast i njezinoj povezanosti s lokalnom zajednicom. Ernestinovo je poznato po kiparskoj koloniji, koja svake godine u ljetnim mjesecima “zauzme” selo i ukrasi ga skulpturama od drveta. Dio skulptura, pogotovo one samoga Smajića, čuvaju se u Galeriji koju smo u razgledali u privatnoj turi.

ILD_kipovi

Po završetku ture krenuli smo na našu krajnju destinaciju – Acin salaš u Tordincima. Tamo su nas dočekali čvarci i rakija te sunčano vrijeme koje je došlo kao naručeno. U razgledavanju salaša, prvo nas je privukao zip line koji se, iako građen za djecu, pokazao kao primarni izvor zabave. Ubrzo smo se rasporedili po teniskom, nogometnom i odbojkaškom terenu, ljuljačkama i u red za jahanje konja. No da ne duljim o tome, sve se najbolje vidi na slikama.

ILD_zrinka

Ručali smo čobanac, ali kruna dana je zasigurno bila torta s rođendanskom svijećicom koju je Tomislav ugasio i zaželio želju koja će se, kako kaže, ostvariti na 18. ILD-u. Prednostima koje donosi team building svjedočimo svakoga dana i preporučamo svim tvrtkama koje imaju tu mogućnost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)