Shopware – Nova eCommerce platforma u regiji!

Nakon godinu dana “tihog” partnerstva izlazimo javno. Prvi u Hrvatskoj uvodimo eCommerce platformu – Shopware!

Partnerstvo sa Shopwareom rezultat je kontinuiranog promatranja tržišta, trendova i naše znatiželje. Tako smo se prošle godine u ovo vrijeme, dok su eventi bili još uvijek in, a korona out, našli na Shopware Partner Dayu u Ahausu, Njemačka. Cijela priča oko partnerstva ondje je službeno započela.

Inchooeri na Shopware Partner Dayu 2020

Dakako, “škicali” smo Shopware i prije. Uz Magento, na kojem radimo već 13 godina, imali smo misiju pronaći još jednu open-source platformu koja će nam omogućiti nastavak izrade kvalitetnih web trgovina baziranih na novim tehnologijama, modernoj arhitekturi i rastućoj internacionalnoj zajednici.

Što je Shopware i kako je nastao?

Shopware je open-source eCommerce platforma koja dolazi kao moderno, jednostavno i kvalitetno rješenje za rast i razvoj trgovaca u eCommerce poslovanju.

Iza nje stoji njemačka firma Shopware AG, osnovana 2000. godine sa sjedištem u Schöppingenu. Tvrtka proteklih 20 godina kontinuirano ulaže u razvoj platforme, koja je zahvaljujući svojoj kvaliteti postala najbrže rastuća u DACH regiji, a sa Shopware 6 inačicom spremno zauzima svoj udio i na svjetskom tržištu.Shopware AG zapošljava preko 250 ljudi i oslanja se na globalnu mrežu od 1.200 prodajnih i tehnoloških partnera. Zajednica sa stotinama tisuća članova pruža korisnicima pristup preko 4.000 ekstenzija te certificiranu profesionalnu podršku.

Danas se više od 100.000 tvrtki oslanja na rješenje Shopware. O njezinoj popularnosti u Njemačkoj, govori i činjenica, kako je gledajući Google Trends trenutno “Shopware” traženiji pojam od globalnog lidera Magenta.

Zašto odabrati Shopware?

Održivo rješenje

Uzimajući u obzir ubrzan rast i razvoj današnjih tehnologija, Shopware svojim korisnicima pruža održivo rješenje. Uz dobru podlogu i novu tehničku osnovu koja nudi veću fleksibilnost, manju složenost, Shopware je dobro pripremljen za buduće izazove tehničkog svijeta. Zbog kulture transparentnosti i otvorenosti tvrtka daje cjelovit pregled razvoja svoga proizvoda, točnije na čemu se trenutno radi i na čemu će se raditi u budućnosti.

Storytelling značajke

Shopware voli online trgovine koje pričaju priču na autentičan način. Stavlja visok fokus na emocije, izgled, sadržaj i prezentaciju proizvoda online trgovine, što je pogodno primjerice u modnoj i kozmetičkoj industriji. Ova platforma daje odgovor na pitanje kako dobiti modernu trgovinu, ali uz kreiranje i upravljanje sadržajem na što je moguće lakši način. To joj omogućuje napredni CMS, brendiran kao “Shopping Experience” koji se nalazi u “out of the box” setu funkcionalnosti. Neke od značajki Shopping Experiencea su mogućnost kreiranja vizualno privlačnog landing pagea u svega par minuta te “drag and drop” funkcionalnost, što je dobra pomoć i ubrzanje kod realizacije marketinških aktivnosti.

Skalabilnost

Jedna od temeljnih vrijednosti tvrtke Shopware je fokus na inovativno i vizionarsko razmišljanje. Ne isključivo u smislu tehnološkog razvoja platforme, već i u poslovanju trgovca koji ju primjenjuje. Skalabilnost platforme znači kako platforma neometano prati rast poslovanja i ima mogućnost prilagodbe sve kompleksnijim i težim zahtjevima u poslovanju.

Vrhunske performanse

Zahvaljujući pomno odabranom setu funkcionalnosti same platforme, API first pristupu i činjenici da Shopware 6 ne nosi tehnički dug jer je pisan ispočetka, performanse su veće u odnosu na druge platforme s istim setom funkcionalnosti.

Intuitivno i jednostavno administrativno sučelje

Glavna prednost Shopwareovog admina je minimalističko i intuitivno sučelje prilagođeno za svakog korisnika. Cijeli proces uhodavanja u korištenje admina je vrlo kratak i ne zahtijeva napredne vještine savladavanja. Korisnik tj. trgovac štedi na vremenu i resursima, čime svoj fokus može prebaciti na stvaranje sadržaja ili iskorištavanje resursa tamo gdje su mu oni potrebniji.

Moderna arhitektura i tehnologija

Shopware 6 temelji se na modernim tehnologijama, Symfony (backend) i Vue.js (frontend) koje su developerima atraktivnije za koristiti u odnosu na tradicionalnije koje koriste konkurenti. Također, Shopware okuplja čvrstu zajednicu oko sebe i ima dobru dokumentaciju, što omogućuje developmentu brzo i jednostavnije rješavanje izazovnijih taskova, ali i nastalih problema. Zahvaljujući navedenom Shopware će u budućnosti lakše pratiti tehnološki razvoj, npr. lakšu integraciju s IoT uređajima i drugim budućim prodajnim kanalima.

Kako znati je li moje poslovanje za Shopware 6?

Nema jedinstvenog odgovora na navedeno pitanje. Svaka industrija, poslovanje, projekti i zahtjevi su specifični, pa time i odabir platforme ovisi o istom.

Generalno gledajući, Shopware je namijenjen svim trgovcima koji žele pravu i ozbiljnu web trgovinu, teže svojim kupcima pružiti ugodno i sigurno iskustvo online kupovine te imaju u vidu daljnji razvoj poslovanja. Ono što je posebno zanimljivo je to što je uz njega potreban kraći period izrade online trgovine u odnosu na druge platforme.

Svojim klijentima uvijek savjetujemo ono najbolje za njih, jer nam je u konačnici cilj zajednički rasti. Ako se želiš konzultirati s nama o razvoju svog webshopa, treba ti više informacija o odabiru prave platforme ili imaš dodatnih pitanja o Shopwareu. Kontaktiraj nas bez obaveza na web@inchoo.net.


Iskoristi priliku i prijavi se na Shopware demo prezentaciju i napravi prvi korak prema popularnoj open-source platformi koja će tvojim kupcima pružiti ugodnu i sigurnu online kupovinu.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *