Rješenje za eCommerce rast: Inchoo Shopware Start

Nije lako biti ambiciozan web trgovac posljednjih nekoliko godina. Prvi veliki posao je pronaći put do ciljane publike i pozicionirati se na zahtjevnom eCommerce tržištu, a ako to uspiješ ostvariti, nađeš se pred izazovom traženja eCommerce platforme koja može podržati tvoj rast.

Na prvi pogled čini se kao da tržište nudi bogat izbor različitih platformi, ali malo dublji uvid otkriva pravu istinu. Na jednom kraju spektra su SaaS-ovi i zatvorena custom rješenja, koja su ipak dosta ograničena po pitanju fleksibilnosti. Na drugom kraju su robusne platforme poput Magenta 2, no one više odgovaraju velikim poduzećima.

Ono što je zajedničko svim tim platformama je to da su razvijene prije 5-10 godina, na tehnologijama koje su tada bile moderne.

Kao agencija s bogatim eCommerce iskustvom, prepoznali smo da za mnoge tvoje potrebe nedostaje adekvatan odgovor. Tražeći najbolju platformu za poduzeća srednje veličine, kao odličan izbor pokazao se Shopware.

Razvijen je kao open source platforma početkom 2020. godine, i to na široko podržanom Symfony frameworku. Više o Shopwareu i prednostima open sourcea saznaj ovdje, a ako si sada u situaciji da želiš podići novi webshop na ovoj modernoj platformi, rješenje je naša usluga Inchoo Shopware Start.

Inchoo Shopware Start – temelj za eCommerce uspjeh

Web trgovci koji su nezadovoljni svojim trenutnim rješenjem ili tek ulaze u svijet online trgovine, s Inchoo Shopware Start uslugom dobivaju webshop s odličnim performance pokazateljima i koji uključuje sve najvažnije eCommerce funkcionalnosti.

Osim što će naši frontend developeri stilizirati Shopware temu kako bi odražavala tvoj branding, “lightweight” arhitektura same platforme omogućuje nam da tvoj frontend optimiziramo za brže učitavanje stranica i odličan prikaz na svim uređajima.

Ono što diže Shopware na potpuno drugu razinu što se tiče fleksibilnosti su njegov napredni Shopping Experiences CMS i Rule Builder funkcionalnost.

Uz Shopping Experiences i Rule Builder, ne trebaš znati programirati kako bi kreirao neki složeniji workflow, promotivnu akciju s popustom, ili landing page za novu kampanju na društvenim mrežama. Takve modifikacije bi na nekim drugim platformama zahtijevale pomoć developera, a na Shopwareu ih možeš samostalno postići, kroz rad u vrlo jednostavnom, intuitivnom i brzom administratorskom sučelju.

A kako bismo Shopware učinili još privlačnijim za domaće web trgovce, preveli smo ga na hrvatski i razvili pluginove za CorvusPay i WSPay. Ta dva payment gatewaya zajedno pokrivaju više od 50% svih hrvatskih webshopova, a preko njih se svakog dana provedu tisuće transakcija.

Inchoo Shopware Start tako ti postavlja odlične temelje sa svime što je potrebno za tvoje online poslovanje. Sljedeće što trebaš je posvetiti dostojnu pozornost i ostalim komponentama uspjeha.

Pristupačniji razvoj novih funkcionalnosti i integracija

S obzirom da svaka branša ima svoje posebnosti, ambiciozni web trgovci redovito imaju potrebu nadograditi webshop nekim funkcionalnostima koje su specifične za njihove poslovne potrebe.

Primjerice trgovcima iz Fashion industrije neophodna je funkcionalnost Shop By Brand, dok je u industriji namještaja posebno koristan Shop The Look kojim korisnik može klikom na sliku u katalogu kupiti prikazani komad namještaja ili možda cijelu dnevnu sobu. Webshopovi s autodijelovima su pak nezamislivi bez Year-Make-Model filtera, koji među tisućama raznih dijelova filtrira samo one koji se odnose na tvoj model vozila.

Takve i slične specifične funkcionalnosti i integracije su na Shopwareu lakše izvedive zbog njegove moderne arhitekture.

Shopware je naime headless platforma razvijena na API-first principu, što će reći da su backend i frontend neovisni jedan o drugom te da za sve Shopware funkcionalnosti postoji API s kojim je moguće povezati se.

Ako ti ovi tehnički termini nisu najbolje poznati, shvati to ovako…

Vrlo vjerojatno će te rast tvog poslovanja usmjeriti prema integracijama s nekim novim vanjskim sustavima, ili će se pojaviti potreba za plasmanom proizvoda na prodajne kanale kao što su marketplaces ili IoT uređaji. Na Shopwareu ćeš uz kvalitetnu developersku podršku to moći izvesti bez problema.

Custom UX dizajn za kupce koji se vraćaju

Još jedna važna komponenta eCommerce uspjeha je dizajn korisničkog iskustva. Kako korisnika dovesti od landing pagea do checkouta u što manje koraka? Kako da svi ti koraci budu smisleni i korisniku prirodni, a ne da ga tjeraju na razmišljanje ili možda zbunjuju? Kako da to jednako dobro funkcionira i na desktopu, i na mobitelu, i na tabletu?

Na ta i slična pitanja pravi odgovor dat će ti samo dobar UX/UI dizajner, i to na osnovi detaljnog istraživanja ponašanja korisnika na webshopu. Takvo istraživanje redovito otkrije neke prepreke konverziji za koje trgovci često ni ne znaju, a zatim na scenu stupa naša kreativnost i iskustvo u rješavanju uočenih problema.

Rezultat je webshop s odličnim korisničkim iskustvom, webshop koji se izdvaja u odnosu na konkurenciju i kojemu se kupci vraćaju. Zato svim svojim partnerima preporučujemo da svoj webshop nadograde našom uslugom custom UX i UI dizajna.

Baš takve, ambiciozne partnere tražimo i želimo podržati na njihovom putu rasta. Kao full-service agencija imamo bogatog iskustva i znanja u web developmentu, kao i uvid u najbolje prakse u UX dizajnu i digitalnom marketingu.

Ako si zainteresiran za suradnju, slobodno ispuni kontakt obrazac na stranici Inchoo Shopware Start ili pošalji mail na web@inchoo.net i zajedno pogledajmo kako možemo najbolje realizirati tvoj projekt i ciljeve.


Iskoristi priliku i prijavi se na Shopware demo prezentaciju i napravi prvi korak prema popularnoj open-source platformi koja će tvojim kupcima pružiti ugodnu i sigurnu online kupovinu.

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *