EDUKACIJE

PHP akademija

U današnje vrijeme postoje mnogobrojni online i offline edukativni materijali s kojima se ljudi željni znanja mogu educirati i pripremiti za rad u informatičkom sektoru. Međutim, izazovno je pronaći one najbolje ili žargonski rečeno, “od šume vidjeti drvo”.
Iako postoji velika volja i želja za učenjem, mladima bez iskustva je potrebno usmjerenje i mentorsko vođenje kako bi bili spremni za tržište rada.
Saznaj više

Kako je nastala ideja za projekt? 

Gotovo sve tvrtke koje posluju u informatičkom sektoru imaju izazov vezan uz privlačenje novih zaposlenika. Posao se širi, a potreba za developerima je sve veća. Naš natječaj za PHP developera se već godinama nije zatvorio i u neprestanoj smo potrazi za novim zaposlenicima. 

Svjesni smo da je za daljnje širenje poslovanja potrebno ulagati određene napore u privlačenje i educiranje novog talenta.

Imamo sreću što smo okruženi mladim ljudima koji su spremni zasukati rukave i steći nova znanja, a informatički sektor im je atraktivan te svoju karijeru žele razvijati u ovom području. 

PHP akademija je savršeni koncept edukacije jer su predavači Inchoo mentori, developeri s dugogodišnjim iskustvom rada u produkciji i bogatog iskustva mentoriranja koji najbolje znaju uvesti mlade ljude u svijet developmenta.

PHP akademija u Osijeku - Inchoo

Opis projekta

PHP akademija je projekt edukacije nezaposlenih osoba koji za cilj ima zainteresirati kandidate za web development i PHP programski jezik kako bi bili konkurentniji za kasnije zapošljavanje. Edukacija se sastoji od dva dijela gdje u prvom dijelu polaznici prolaze kroz osnove PHP-a i web developmenta, dok se u drugom dijelu upoznaju s eCommerce temama. 

Prvi dio edukacije traje 6 tjedana, a predavanja se održavaju dva puta tjedno u trajanju od tri sata. Uključen je intenzivan samostalan rad u obliku domaćih zadaća i vježbi. Za to vrijeme trajanja polaznici izrađuju praktični zadatak koji izlažu na kraju edukacije. 

Kandidati koji pokažu najbolje znanje na akademiji, imaju priliku svoje znanje proširiti na drugom dijelu edukacije gdje se upoznaju s radom na eCommerce platformi Magento ili Shopware. Drugi dio edukacije traje 4 tjedna, a kandidati provode puno radno vrijeme u uredu Inchooa. 

Nakon završetka drugog dijela edukacije, kandidati sudjeluju na razgovoru za posao i najbolji postaju Inchooeri. 

Inchoo PHP akademija

Tko su predavači?

Predavači na akademiji su Inchoo mentori, developeri koji sudjeluju u aktivnostima koje nisu vezane samo uz programiranje. Njihova uloga je educirati nove zaposlenike i pripremiti ih za produkciju, sudjelovati u aktivnostima informatičke zajednice, mentorirati praktikante te sudjelovati u selekciji kandidata koji se prijave za posao. 

Mentori za akademiju pripremaju i održavaju predavanja, a polaznike vode kroz vježbe i rade s njima kako bi svi mogli jednako pratiti predavanja. Kroz predavanja, kandidate upoznaju sa stvarnim primjerima s kojima su se susretali radeći na projektima.

Inchoo PHP akademija predavači

Koji je uvjet za sudjelovanje i kako izgleda evaluacija?

Ono što posebno cijenimo kod kandidata je razina motiviranosti za učenje. Od polaznika ne očekujemo da su stručnjaci u web developmentu jer im u tom slučaju akademija ne bi ni bila potrebna. Očekujemo strast prema developmentu te pokazane primjere vlastitog istraživanja i educiranja. Često pitamo kandidate da nam ispričaju što su radili “sebi za dušu” jer tako najbolje prepoznajemo strast i motiviranost za development. 

Poželjno je imati osnovno poznavanje web developmenta, a osim razine motiviranosti, prednost u selekciji imaju kandidati koji pokažu veću razinu znanja. Grupa se kreira s najboljim kandidatima i ovisno o njihovom znanju se određuje dinamika rada. Ako veći broj kandidata dobro poznaje osnove,  brže se mogu svladati napredniji koncepti PHP-a i web developmenta. 

Evaluacija kandidata se sastoji od dva dijela: pisane prijave i razgovora. Nakon selekcije pisanih prijava, najbolji kandidati imaju priliku za razgovor u našem uredu gdje se upoznaju s našim predavačima.

Inchoo PHP akademija predavanje

Što dobivaš prijavom na edukaciju?

Najveća vrijednost koju akademija za kandidate donosi je stečeno znanje. Kako bi se što lakše održala predavanja, kandidatima pripremimo računala sa svim potrebnim softwareom u računalnoj učionici fakulteta. 

Sudjelovanje na akademiji je besplatno, a na kraju edukacije polaznici dobiju potvrdu o sudjelovanju i mogućnost za zaposlenje u Inchoou.

Besplatna PHP akademija Inchoo

Kako je bilo na prethodnim edukacijama? 

Do sada su održane tri akademije, a prva se održala u jesen 2016. godine i bila je namijenjena studentima tehničkih sveučilišta, dok su druge dvije bile za nezaposlene osobe. Činjenica da smo do sada organizirali tri akademije govori koliko je ovaj projekt uspješan i da u Osijeku ima puno potencijala i želje za učenjem. 

Prethodne akademije u brojkama:

PHP akademija 2016. 

Broj prijava: 130
Broj kandidata: 22
Broj zaposlenih: 2

PHP akademija 2019. 

Broj prijava: 128
Broj kandidata: 23
Broj zaposlenih: 3

PHP akademija 2020. 

Broj prijava: 156
Broj kandidata: 24
Broj zaposlenih: 4

Besplatna PHP akademija Polaznici Inchoo

Želiš li sudjelovati na idućoj akademiji?

Sigurni smo da ćemo u budućnosti nastaviti s organizacijom PHP akademije. Za što bolje pripremanje, predlažemo ti da pogledaš naš PHP Starter Kit, a u nastavku ostavi svoje podatke kako bismo ti na vrijeme mogli javiti informaciju o otvorenom natječaju. 

Ostavite nam svoje podatke

Druge edukacije

PM Crash Course

Želiš li postati projekt manager u IT svijetu? PM Crash Course je trening koji će ti pomoći izgradi uvodna znanja i vještine potrebne za posao vođenja i upravljanja web projektima.

SAZNAJ VIŠE

Frontend Crash Course

Ovaj besplatan program učenja namijenjen je juniorima koji već imaju određena znanja, no imaju potrebu za usmjeravanjem ili žele proširiti svoje znanje frontend developmenta.

SAZNAJ VIŠE

KONTAKT

Pošalji nam upit, rado ćemo ti odgovoriti na sva pitanja.

Podijeli članak

Znaš nekoga koga bi zanimala ova tema?