EDUKACIJE

Frontend Crash Course

Frontend development je uvijek bio popularan među mladima koji svoju karijeru vide u informatičkom sektoru. Gotovo na svakom fakultetu, gdje se od studenata očekuje da poznaju osnove svih dijelova developmenta, učenje počinje sa frontend developmentom. On je često prva stvar koja studente uvede u svijet developmenta i mnogi upravo zbog njega svoju karijeru odluče graditi u developerskom smjeru.
Iako je frontend development primamljiv i atraktivan, izazovno je pronaći prave materijale, a učenje je lakše ako je prisutna mentorska podrška i usmjerenje
Saznaj više

Kako je nastala ideja za projekt? 

Motivirani uspjehom tri PHP akademije i PM Crash Course edukacije, odlučili smo pripremiti frontend edukaciju i podijeliti znanje s kandidatima sa željom da pronađemo nove kolege u frontend timu.

Zaključili smo da ovakav model edukacije dobro funkcionira za privlačenje novih zaposlenika jer smo na razgovorima za posao shvatili da kandidati prilikom vlastite edukacije preskaču osnove i ne svladaju temelje u potpunosti. Ovakva edukacija omogućuje kandidatima da se upoznaju s frontend developmentom i postanu konkurentniji na razgovoru za posao.

Frontend Crash Course - Frontend Development Crash Course - Inchoo

Opis projekta

Frontend Crash Course je program učenja za sve one koji žele proširiti svoje znanje frontend developmenta te se smatraju potencijalnim developerom za Inchoo. 

Edukacija traje 4 tjedna, a predavanja se održavaju tri puta tjedno u trajanju od tri sata. Uključen je intenzivan samostalan rad u obliku domaćih zadaća i vježbi. Za vrijeme trajanja edukacije, polaznici izrađuju praktični zadatak koji izlažu na kraju. 

Edukacija je kreirana s ciljem zapošljavanja i po završetku edukacije najbolji kandidati imaju priliku sudjelovati na razgovoru za posao.

Frontend Development Crash Course - Inchoo

Tko su predavači?

Predavači su iskusni frontend developeri koji u Inchoou sudjeluju u aktivnostima koje nisu vezane samo uz programiranje. Njihova uloga je educirati nove zaposlenike i pripremiti ih za produkciju, sudjelovati u aktivnostima informatičke zajednice, mentorirati praktikante te sudjelovati u selekciji kandidata koji se prijave za posao. 

Predavači za ovu edukaciju pripremaju i održavaju predavanja, a polaznike vode kroz vježbe i rade s njima kako bi svi mogli jednako pratiti predavanja. Kroz predavanja, kandidate upoznaju sa stvarnim primjerima s kojima su se susretali radeći na projektima.

Frontend Development Crash Course Predavači - Inchoo

Koji je uvjet za sudjelovanje i kako izgleda evaluacija?

Edukacija je namijenjena juniorima koji već imaju određena znanja, ali osjećaju da još nisu spremni za posao te da im treba usmjerenje. Idealan kandidat je motivirana osoba koja želi proširiti svoje znanje frontend developmenta i smatra se potencijalnim developerom za Inchoo. 
Prilikom evaluacije, prednost imaju kandidati koji su priložili primjere prethodnih radova. Priliku za prijavu imaju i kandidati bez prethodnog iskustva tako što mogu riješiti naš zadatak i time upotpuniti svoju prijavu.

Inchoo Frontend Development Crash Course

Što dobivaš prijavom na edukaciju?

Najveća vrijednost koju ova edukacija donosi je stečeno znanje i podrška iskusnih developera. Na kraju edukacije polaznici dobiju potvrdu o sudjelovanju i mogućnost za zaposlenja u Inchoou.

Inchoo Frontend Development Crash Course

Kako je bilo na prethodnim edukacijama? 

Prvi Frontend Crash Course se održao početkom 2021. godine,  a vodili su ga Filip Svetličić (Frontend Team Leader) i Mladen Ristić (Frontend developer i Inchoo mentor). 

S obzirom na to da je edukacija rađena u COVID vrijeme, nije bilo moguće napraviti intervju i odabrani su kandidati koji su imali najbolje radove na svom GitHub profilu, a predavanja su se održala online preko ZOOM platforme. Zaprimili smo 89 prijava, 26 polaznika je imalo priliku sudjelovati na edukaciji, a 3 osobe su se zaposlile i pridružile Inchoo frontend timu.

Frontend Crash Course u brojkama:

Broj prijava: 89
Broj kandidata: 26
Broj zaposlenih: 3

Frontend crash course polaznici - Inchoo

Želiš li sudjelovati na idućoj akademiji?

Sigurni smo da ćemo u budućnosti nastaviti s organizacijom PHP akademije. Za što bolje pripremanje, predlažemo ti da Potaknuti uspjehom prve Frontend Crash Course edukacije, sigurni smo da će ovakvih edukacija biti još. Za što bolju pripremu, predlažemo ti da pogledaš naš Frontend Starter Kit, a u nastavku ostavi svoje podatke kako bismo ti na vrijeme mogli javiti informaciju o otvorenom natječaju. 

Ostavite nam svoje podatke

Druge edukacije

PM Crash Course

Želiš li postati projekt manager u IT svijetu? PM Crash Course je trening koji će ti pomoći izgradi uvodna znanja i vještine potrebne za posao vođenja i upravljanja web projektima.

opširnije

PHP Akademija

Ova akademija je projekt edukacije nezaposlenih osoba u PHP-u. PHP programski jezik je trenutno jedan od najpopularnijih i najmoćnijih skriptnih jezika na tržištu web developmenta.

opširnije

KONTAKT

Pošalji nam upit, rado ćemo ti odgovoriti na sva pitanja.

Podijeli članak

Znaš nekoga koga bi zanimala ova tema?