NOVOSTI

Uz Shopify i Inchoo ne brinite o tehničkim detaljima, nego se usredotočite na razvoj svog web shopa!

eCommerce talk
Aron Stanic
Ako želite bolji web shop ili tek pokrećete svoj online biznis, u ovome članku donosimo korisne informacije o rješenju koje može biti upravo ono što vam treba. Pročitajte kako možete jednostavno i brzo doći do vlastitog web shopa uz Inchoo i Shopify!

Što je Shopify i koje su njegove prednosti?

Shopify je među najpopularnijim softverskim rješenjima za izradu web shopova u svijetu, s preko 500.000 korisnika. Shopify je, za razliku od nekih drugih rješenja, SaaS (software-as-a-service), što u prijevodu znači da trgovci koji se odluče za ovu opciju mogu zaboraviti na velik dio potencijalnih problema koji se često javljaju na drugim rješenjima.

Ključne prednosti Shopifyja nad drugim rješenjima su:

  • jednostavnost
  • brzina izrade
  • lako održavanje

Shopify ne nudi ogroman broj funkcionalnosti, ali zato jamči da ono što nudi – radi. I mala je vjerojatnost da će kupci (ili vi kao voditelji web trgovine) naići na bilo kakve probleme s tehničke strane. Shopify pruža usluge hostinga te jamči stalnu dostupnost vaše web trgovine za samo dio troškova koje biste za sličnu uslugu vjerojatno morali plaćati različitim pružateljima usluga.

Ujedno, pri korištenju Shopifyja ne morate brinuti o “tehnikalijama” koje često mogu biti kamen spoticanja kod drugih rješenja. A kada dođe vrijeme za proširenje poslovanja i uvođenje novih funkcionalnosti, postoji kvalitetna baza aplikacija (ekstenzija) koje se mogu jednostavno i brzo kupiti i dodati na web trgovinu te početi koristiti bez ičije pomoći.

Kako pokrenuti Shopify web trgovinu u Hrvatskoj?

Prvo i osnovno – kontaktirajte nas. 🙂 Naravno, možete i sami istražiti brojne informacije koje su dostupne, pa i sami krenuti u avanturu pripreme web trgovine, no ono što mi nudimo je upravo ono što većini treba – savjet stručnjaka za web trgovinu.

Našim klijentima pružamo konkretne savjete o tome kako najbolje iskoristiti potencijal Shopifyja, koja rješenja od postojećih koristiti, kako pametno uložiti budžet za pokretanje, a zatim i daljnji razvoj web trgovine. Naš je cilj pomoći vam kroz svaku fazu rasta i razvoja vašeg poslovanja.

Lokalizirana rješenja za hrvatske web trgovce

Budući da u Hrvatskoj postoje određene specifičnosti poslovanja, dobro je provjeriti postoji li adekvatna podrška za Shopify kao platformu. Osnovne stvari koje spadaju pod obavezno kod web trgovine su opcije plaćanja, dostave i stalni “trn u oku” prodaje putem interneta – fiskalizacija.

Što se opcija plaćanja tiče, CorvusPay je trenutno jedini domaći payment gateway koji ima riješenu integraciju sa Shopifyjem, uskoro bismo mogli vidjeti još poneko rješenje. Tu je, naravno, standardno i PayPal sa svim svojim prednostima i nedostatcima. Postavljanje opcija dostave ne predstavlja problem jer Shopify podržava ručno postavljanje opcija dostave po različitim kriterijima.

No, ionako biste najveći poticaj prodaji svojih proizvoda ostvarili omogućujući besplatnu dostavu, te bismo vam to savjetovali – naravno, ukoliko je ovo moguće ostvariti uzimajući u obzir vašu cjelokupnu financijsku konstrukciju. Oko fiskalizacije se “lomi” najviše kopalja, moguće je da će doći do novih zakonskih izmjena oko tretiranja plaćanja karticama, no do tada će ipak biti potrebno imati kvalitetna rješenja za fiskalizaciju računa.

U slučaju Shopifyja, moguće je koristiti AgentCASH koji ima rješenje za fiskalizaciju koje se može integrirati u Shopify web trgovinu.

Dodatne opcije

Uz postavljanje osnovnih elemenata web trgovine, postoje i brojna rješenja koja mogu pospješiti prodaju i poboljšati prezentaciju web trgovine prema ciljanim kupcima. Tako je, npr., moguće besplatno povezati MailChimp korisnički račun (jedno od najpopularnijih rješenja za email marketing), a mi vam možemo pomoći s osnovnim postavkama MailChimpa i dati savjete za kvaliteno korištenje ovoga marketinškog kanala.

Ukoliko planirate kreirati dodatni sadržaj kao podršku razvoja svoga branda i cijelog poslovanja, Shopify dolazi s blogom kao standardnom funkcionalnošću u svim paketima. To znači da ćete moći jednostavno i brzo osvježavati sadržaj na svojoj web trgovini, a mi ćemo vam pomoći oko savjeta kako učinkovito voditi ovaj promocijski kanal (o čemu pisati, koliko često i gdje i kako promovirati svoje blog postove).

Što ako već imate web trgovinu na nekoj drugoj platformi?

Još bolje – to znači da znate što znači voditi vlastitu web trgovinu, a možda ste se već i “opekli” u prijašnjim iskustvima. Vjerujemo da ste već utvrdili što vas muči, što vam oduzima vrijeme, gdje biste radije utrošili svoju energiju. Pa čak ako i ne znate točno što želite, znate barem što ne želite od odnosa s partnerima – i to je odličan početak!

Hoće li baš Shopify biti dobro rješenje za vas? Željeli bismo saznati više i pomoći vam u odluci – javite nam se!

Partneri za rast

Ono što možete dobiti s Inchooom kao partnerom u izradi svoje web trgovine na Shopifyju, je prvenstveno naša stručnost u svijetu online trgovine. Tijekom izrade pomagat ćemo vam i usmjeravati savjetima oko načina predstavljanja proizvoda, organizacije kategorija i ostalih stranica na web trgovini, pripremit ćemo sve ključne postavke web trgovine za vas kako biste vi mogli brže i lakše krenuti prodavati, te ćemo vas obučiti o jednostavnom korištenju i održavanju samog rješenja.

No, najveću vrijednost koju možete dobiti ako krenemo surađivati, je naša stručnost na području poboljšanja prodaje putem web trgovine. Izrada web trgovine samo je prvi korak prema ostvarenju poslovnih ciljeva, a mi svoje klijente savjetujemo, vodimo i pomažemo im u svim fazama rasta i razvoja.

Što je sljedeće?

Jednostavno i brzo – javite nam se! Ovdje možete doznati više informacija o ovoj usluzi i stupiti u kontakt s našim stručnjacima koji će vam pomoći donijeti najbolju odluku za vaš biznis!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *