Novosti

eStudenti ponovno nagradili Inchoo Zlatnim indeksom!

Često naglašavamo važnost vraćanja u zajednicu, a to je zato što je ono važno obilježje kulture u Inchoou. Odgovornost dijele svi Inchooeri koji se rado angažiraju oko organiziranja i sudjelovanja u različitim eventima, seminarima, radionicama, hachathonima bez garancije da će od toga ikada imati izravne koristi. Dovoljna je nagrada osjećaj da smo potaknuli pozitivnu promjenu u nečijem životu.

Sličan motiv ima i studentska udruga eStudent koja, zahvaljujući inicijativi proaktivnih studenata i asistenata, od 2004. godine nastoji biti inicijator promjena, omogućiti članovima stjecanje praktičnog iskustva i razvoj mreže znanja. Jedan od njihovih hvalevrijednih projekata je “Starter” koji s oko 300 članova pozitivno utječe na živote tisuća studenata iz cijele Hrvatske, a čiji je osnovni cilj snažnije povezivanje akademske i gospodarske zajednice.

Čime se ponosimo u radu s lokalnom zajednicom?

eStudenti su ove godine, 7. godinu za redom, odlučili nagraditi poduzeća koja aktivno sudjeluju u životu studenata Zlatnim indeksom, a ja sam, motivirana prošlogodišnjim uspjehom i činjenicom da smo 2016. uložili još više truda i vremena, ispunila potrebnu dokumentaciju te Inchoo prijavila za nagradu. Prijava se temeljila na aktivnostima koje smo organizirali i podupirali, a bile su usmjerene studentskoj populaciji. Neke od njih su:

  • Mentoriranje 19 praktikanata sa 5 fakulteta u 6 odjela tvrtke
  • Mentoriranje završnih i diplomskih radova
  • Organiziranje PHP akademije, PHP talksa
  • Suorganiziranje nekoliko “CodeCAMP” radionica i gostujućih predavanja
  • Sudjelovanje na nekoliko kolegija na FERIT-u putem gostujućih predavanja
  • Sponzoriranje EWob Business Hackathona, “Elektrijade” itd.

Tko se prijavio, a tko dobio Zlatni indeks?

Konkurencija je i ove godine bila prilično velika; od ukupno 26 prijavljenih, u skupini malih i srednjih (u koju pripada Inchoo) je bilo čak njih 19: Acceleratio d.o.o., Axilis d.o.o., Ciklopea d.o.o., Colliers Advisory d.o.o., Enter Zagreb, Ernst & Young d.o.o., Infinum d.o.o., Iskon Internet d.d., L’oreal Adria d.o.o., Mazars Cinotti Audit d.o.o., Microsoft hrvatska, Pet minuta d.o.o., Rimac Automobili d.o.o., Rockwool Adriatic d.o.o., Sense savjetovanje d.o.o., Sustav javnih bicikala d.o.o., Trikoder d.o.o. i Xylon d.o.o.

Prijavljena poduzeća ocjenjivali su predstavnici studentskih zborova i udruga iz cijele Hrvatske, što nagradu čini posebno vrijednom. Dobitnici ukupno 12 nagrada u 6 kategorija proglašeni su na svečanoj ceremoniji održanoj u utorak, 21. ožujka 2017. na kojoj je sa mnom pristustvovala Zrinka Antolović, Inchooerica koja je važna karika u lancu aktivnosti usmjerenih lokalnoj zajednici.

Dobitnici po kategorijama su sljedeći:

Prakse: Pliva d.d. i Rimac Automobili d.o.o.

Najbolji imidž: Pliva d.d. i Rimac Automobili d.o.o.

Stipendije: Privredna banka Zagreb d.d. i Rockwool Adriatic d.o.o.

Ulaganje u studentske udruge i projekte: Pliva d.d. i Pet minuta d.o.o.

Stručna potpora i organiziranje projekata: Zagrebačka banka d.d. i Infinum d.o.o.

Posebna nagrada Povjerenstva: Styria Hrvatska – medijski servisi d.o.o. i Inchoo d.o.o.

Ova nagrada nama Inchooerima puno znači, jer je potvrda da je naš trud u studentskoj zajednici prepoznat i lijep je poticaj da tako nastavimo i dalje.

Pročitaj više

HT PayWay ekstenzija za Magento 2 trgovinu

Izradili smo ekstenziju koja spaja Magento 2 trgovinu s HT PayWay virtualnim POS sustavom.

Ovo je još jedna u nizu inicijativa koje smo pokrenuli kako bismo olakšali, ali i ohrabrili hrvatske trgovce da sigurno zakorače u svijet eCommercea i prošire svoje poslovanje. Očigledno je da je eCommerce u svijetu u punom mahu, no u Hrvatskoj, trgovci polako uviđaju potencijal i nove prilike za širenjem. Kod nas se trendovi znatno sporije razvijaju.

Inchoo je spreman pružiti hrvatskim trgovcima cjelovitu uslugu eCommerce rješenja koja će im olakšati pronalazak novih kupaca i poslovanja na Magento platformi.

Pročitaj više

Dnevnu dozu motivacije našli smo na Inspire Me konferenciji u Osijeku

U petak, 3.3., na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, održana je Inspire Me konferencija. Prvo osječko izdanje je ugostilo Nikolu Žinića, Brunu Šimlešu, Manuelu Šolu, Miu Biberović, Sandija Imerovića i mnoge druge, a izuzev njih, mjesta se našlo i za nekoliko Inchooera. Zrinka Antolović i Vanja Bunjevac imali su priliku predstaviti što radimo i koga zapošljavamo (hint: trenutno je otvoren natječaj za eCommerce Apprentice Consultanta), a Ivona Namjesnik je održala radionicu na temu marketing strategija. Evo što Ivona ima za reći o konferenciji i tome kako je radionica prošla. 

Pročitaj više

Vrhunski stručnjaci i primjeri iz prakse čekaju web trgovce na konferenciji Meet Magento Hrvatska

U Osijeku će 17. i 18. ožujka biti održana konferencija Meet Magento Hrvatska. Konferencija će na jednom mjestu okupiti više od 150 vlasnika i voditelja web trgovina iz Hrvatske i regije uz Magento, eCommerce i digitalne stručnjake.

Hrvatsko tržište online prodaje sve više raste i trgovci imaju potrebu saznati primjere dobre prakse u regiji i svijetu. Oni žele znati kako tehnički održavati trgovinu stabilnom, koje pravne odredbe slijediti i, na kraju krajeva, kako povećati prodaju i korisničko iskustvo kupovine učiniti što ugodnijim.

Pročitaj više

PHP Developeri, Frontend Developer i Dizajner – Inchoo zapošljava!

Ako tražiš posao u tvrtki koja izrađuje web trgovine, u kojoj je velik naglasak na organizaciji raspodjele posla kako nitko u timu ne bi bio preopterećen, mjesto gdje imaš od koga učiti i pitati za savjet, posao na kojem možeš napredovati i profesionalno i financijski, posao koji je izazovan i nudi konstantno usavršavanje, pogledaj naše natječaje!

Kako bismo nastavili isporučivati kvalitetna web shop rješenja za klijente iz cijelog svijeta, želimo proširiti naše timove. Zato zapošljavamo na više pozicija!

Pročitaj više

Zanima vas online prodaja? Evo gdje saznati sve o njoj!

Želite vaše poslovanje podići na novi nivo? Zanima vas kako dobiti maksimalne rezultate s obzirom na resurse koje ulažete? Možda jednostavno želite krenuti – a ne znate kako. Ne brinite, mi znamo. Meet Magento Hrvatska koji organiziramo 17. i 18. ožujka ponudit će odgovore na ova i mnoga druga pitanja. U nastavku pročitajte što vas očekuje na konferenciji i zašto već danas trebate ugrabiti svoju ulaznicu (ako već niste)!

Pročitaj više

Želiš biti PHP developer, a ne znaš od kuda krenuti učiti? Pripremili smo vodič za početnike i one naprednije!

Inchoo pruža potpunu uslugu stvaranja eCommerce rješenja, od dizajna, izrade i optimizacije postojeće web trgovine do migracije na drugu platformu ili stvaranja nove trgovine od samog početka. U tom poslu smo već 9 godina te iza sebe imamo 450 projekata s više od 150 klijenata iz 45 zemalja.

Trenutno brojimo 50-ak zaposlenika, od kojih su gotovo polovina PHP developeri.

Pročitaj više

eCommerce u Hrvatskoj – navike potrošača i savjeti za vlasnike web shopova

Online istraživanje MasterIndex o navikama korištenja financijskih usluga u Hrvatskoj te stavu prema platnim karticama provela je kompanija Mastercard u suradnji s GfK centrom za istraživanje tržišta, na uzorku od 1.011 korisnika bankarskih usluga u Hrvatskoj u dobi od 18 do 55 godina.

Na internetu kupuje čak 81% ispitanika, a 35% ih to čini više puta mjesečno, što ukazuje na stabilan trend kupnje online među Hrvatima. Najaktivniji online shopperi su ispitanici u dobnoj skupini od 30 do 39, s visokim stupnjem obrazovanja. Kad je riječ o korisnicima kreditnih kartica ili onih s odgodom plaćanja, među njima je tek 15% onih koji nikad ili gotovo nikad ne kupuju putem interneta.

Pročitaj više

Ugrabite Meet Magento Hrvatska ulaznicu po najpovoljnijoj cijeni do 31.12.!

Iako je prošao Božić, mi još uvijek darivamo! Za sve vas koji planirate sudjelovati na konferenciji Meet Magento Hrvatska, do kraja godine (31.12.2016.) možete iskoristiti povlaštenu cijenu (early bird) kotizacije u iznosu od 750,00 kn (PDV uključen).

Nakon toga, cijena će narasti na 1.000,00 kn pa vas pozivamo da iskoristite ovaj popust i prijavite se na vrijeme!

Svi koji se ozbiljno bave eCommerceom znaju zašto je Magento toliko popularan. No ne morate imati web shop na Magento platformi kako biste naučili nešto novo od vodećih eCommerce stručnjaka iz regije. Tako da vam informacije koje možete saznati na konferenciji mogu uštedjeti jako puno novaca i vremena.

Pročitaj više

Želite naučiti Magento? Besplatni tečajevi dostupni do kraja ožujka 2017.!

Donosimo još dobrih vijesti u ovo predblagdansko vrijeme! Magento je odlučio do kraja ožujka 2017. omogućiti developerima, dizajnerima, konzultantima i voditeljima web shopova, besplatan pristup svojim službenim tečajevima za učenje Magenta 2. Ukupna vrijednost tečajeva koji su trenutno besplatno dostupni je oko 1.500,00 USD.

U nastavku donosimo više detalja o tome koji su online tečajevi dostupni, kako se prijaviti i što učiniti nakon što uspješno dovršite tečaj(eve) koji vas zanimaju.

Pročitaj više

Inchoo traži dizajn praktikanta

Misliš kako je dobar vizualni izgled najbitnija stavka svakog proizvoda i smetaju te ružna sučelja? “Design is how it looks” opisuje tvoju ideju dizajna? Smatraš kako poznaješ Photoshop i kako je on jedini alat kojeg ćeš koristiti prilikom dizajna? Onda imaš još puno toga za učiti.

U Inchoou ćeš naučiti kako dizajn nije samo način kako nešto prikazati vizualno atraktivnim. Naučit ćeš vidjeti nevidljivo, dizajnirati za detalje i razumjeti kako korisnici razmišljaju.

Pročitaj više